У черговий раз дизайнери натякають, що навіть у холодну пору можна виглядати жіночною та ніжною.

“Вона зручна, вона дуже затишна, вона практична. Трикотаж це взагалі найпрактичніша та найзручніша річ. Наші суворі пальто, жакети, геометричність цих речей, крій – це, скоріш, баухаус, напевно”, - сказала дизайнер Олена Пікуль.

Завітав на головний подіум країни й італійський гість Крістіано Бурані. Минулого сезону дизайнер був запрошений у рамках обміну між Міланським тижнем моди і Українським.

Цього разу Бурані - повноцінний учасник Ukrainian fashion week. У колекції багато експериментів з акцентом на технологічну обробку тканин та хутра, аби зробити їх комфортнішими.

“Мені дуже подобається Україна. Я отримав великий досвід, коли був тут минулого сезону. І я зрозумів, що хочу сюди повернутись знову. Я дуже щасливий бути на Українському тижні моди, бути модним послом від Італії”, - сказав дизайнер Крістіано Бурані.

На думку дизайнера Сержа Смоліна, чоловік будь-якого сезону має бути, передусім, джентльменом. Розробка ескізів відбувалась у Парижі, саме там Смолін черпав натхнення серед шедеврів Лувру та робіт сучасних художників.

“З матеріалів представлені композиції - оксамит та твід, оксамит та шкіра, шкіра та твід. Ось такі варіації, це те, що буде модним взимку 2013 року. Відтінки і кольори - це коричневі, сині, пастельні, світло-сірі”, - розповів дизайнер Серж Смолін.

На 30-му тижні моди відбулися покази колекцій pret-a-porte понад 40 українських дизайнерів. На подіум піднімались і молоді модельєри, і метри української моди.

EURO-Fashion пройде у Києві 19 та 20 березня у музейному комплексі “Мистецький Арсенал”. Окрім показів, відбудуться кілька арт-перфомансів та екологічних акцій, зокрема, присвячених збереженню питної води у світі.