Про це повідомляється в поширеному прес-релізі агентства.

Короткострокові рейтинги в іноземній і національній валюті були підтверджені на рівні "В" також з "негативним" прогнозом.

Зниження довгострокового суверенного рейтингу відображає думку аналітиків про погіршення загальної ситуації в Єгипті і передумов до подальшого ослаблення економіки країни через відсутність внутрішньополітичної стабільності і зовнішньої фінансової підтримки.

Негативний прогноз припускає можливість подальшого зниження рейтингу з 50%-ою ймовірністю в тому випадку, якщо уряд Єгипту не зможе стабілізувати політичну обстановку в країні, завершити перехідний період після революції, а також зупинити скорочення ресурсів.

Згідно з повідомленням агентства, зовнішнє фінансування Єгипту стає все більш проблематичним через невигідний обмінний курс і загальний відплив капіталу, а також скорочення прямих іноземних і портфельних інвестицій. Як наслідок, відбувається стрімке скорочення запасів іноземної валюти, яких, за оцінками аналітиків, без додаткових інвестицій вистачить, щоб забезпечити імпорт товарів і послуг тільки протягом наступних трьох місяців.

Відзначимо, напередодні в Єгипті пройшов загальнонаціональний страйк. Активісти закликали жителів країни до акцій громадянської непокори і вимагали від правлячої військової ради передати владу цивільному уряду.