Урочисті проводи відбулися у понеділок на території запорізької 55-ї артилерійської бригади.

Бійці спецпідрозділу будуть виконувати ряд спеціальних завдань на фронті, серед яких охорона представників ОБСЄ, патрулювання блокпостів, але головна - боротьба з диверсантами,
— розповів заступник військового комісара запорізької області Михайло Логвинов.

За його словами, підрозділ складається з контрактників, більша частина яких із Запоріжжя, хоча є й представники інших регіонів України.

Бійців урочисто проводжали рідні, близькі, волонтери, представники церкви. Запорожці дали своїм героям наказ — "повернутися додому з перемогою живими і здоровими".

"Наша головна мотивація - любов до України, рішучість захистити своїх рідних і близьких від ворогів, і це вище всякого страху. У нас хороші вчителі-командири, до того ж у багатьох з нас вже є досвід бойових дій - вже бували на фронті, віримо - ми переможемо",— розповів боєць Андрій.

У зоні АТО бійці "Сармата" проведуть мінімум 45 днів до наступної ротації, проте, за їх словами можуть перебувати на фронті і довше, "все буде залежати від поставленого командуванням завдання"

До слова, бійці 95-ї аеромобільної бригади розповіли, як захисникам у Донецький аеропорт доправляють продукти харчування.