Таку думку висловив політолог Гліб Павловський, який свого часу працював на кремлівську адміністрацію, а тепер критикує її дії.

"Я весь час кажу, що у нас тепер цензура оглушує сам правлячий клас, глушить еліти. І Путін теж виглядає останнім часом, якщо подивитися на його виступи, як людина оглушена, як людина, яка повторює слідом за власними ведучими, яких може звільнити одним дзвінком, якусь нісенітницю. Я думаю, рахунок пішов уже дійсно на місяці", – сказав Павловський.

Читайте також: Найбільш імовірна перспектива для Путіна – він просто зникне, — російський політолог

На думку політолога, Росії необхідний новий консенсус в правлячих елітах.

"Якби не санкції, насамперед американські санкції, я думаю, почав би складатися вже новий консенсус у правлячих елітах про те, що необхідний серйозний перегляд політики. Але поки в обстановці санкцій, які виглядають як війна проти Росії, Путін навіть не особливо може сіпатися, тому що цього не зрозуміє населення", - сказав він.

Читайте також: Путін хворий, — Кличко

Павловський також вважає, що наступний рік буде більш динамічним та конфліктним роком.

"Ну, і тут наввипередки, хто кого: об'єктивні процеси в економіці, в світі, в країні або ось ці неврози правлячої еліти. Я думаю, що наступний рік буде більш динамічним роком, ніж цей, більш конфліктним всередині країни", - додав експерт.