Попри Волноваху та поновлення повномасштабної війни на сході України учасники засідання обмежилися декларативними заявами, які вже неодноразово озвучувалися на попередніх зустрічах.

"Росія йде шляхом ескалації. Окрім того, що постійно підтримує та фінансує сепаратистів, то і регулярно порушує свої міжнародні зобов'язання. Ця ситуація зараз небезпечна і тому, що Росія, окрім підтримки терористів, воює з ними пліч-о-пліч, що грубо порушує мінські угоди, український суверенітет та і міжнародне право загалом", — постійний представник США при ООН Саманта Пауер.

Читайте також: У Маріуполі переселенці отримують гумдопомогу від ООН

Від російського представника Геннадія Чуркіна звинувачення американки відскакували, немов горох від стіни. Дипломат вперто повторював усім давно набридлий постулат про те, що військ Росії на Донбасі немає. А біда, за словами Чуркіна, криється в страшному ворогу всіх російськомовних — кривавій "київській хунті".

Уряд, який в результаті перевороту прийшов до влади, закрив всі російськомовні телеканали,
— каже представник Росії в ООН Геннадій Чуркін.

В свою чергу український дипломат риторично запитав у свого російського колеги про те, що російські частини, яких, за словами Чуркіна, немає, роблять на території України.

Читайте також: У зоні АТО з моменту режиму "тиші" загинули 237 українських бійців, — Сергєєв

"Що війська РФ, яких нібито немає, роблять в Україні?" — запитав Сергеєв.

Відтак, український дипломат наголосив, що зараз все залежить від Росії. Як тільки Путін забере своїх вояків з України — все стане на свої місця. Після дипломатичних суперечок представники країн світу так і не прийнявши жодного документу, розійшлися.