Про це він написав на сторінці Facebook.

Заместитель министра, начальник Главного следственного управления МВД Виталий Сакал сегодня подал рапорт об отставке. От...

Posted by Arsen Avakov on 23 квітня 2015 р.

"Заступник міністра, начальник Головного слідчого управління МВС Віталій Сакал сьогодні подав рапорт про відставку. Відставка мною була прийнята", — заявив Аваков.

Як повідомила глава департаменту по люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко, Сакал мав потрапити під люстрацію, однак до цього дня займав керівну посаду, пише "Українська правда".

Також за керуванням Сакала провели обшук у Козаченко в справі про фальсифікований лист від імені Мінюсту, який надавав право залишатися на посаді чиновнику із ГФС Ганни Ігнатенко.

Крім того, раніше Окружний адмінсуд розглядає позов глави департаменту з питань люстрації Тетяни Козаченко проти начальника Головного слідчого керування МВС Віталія Сакала.

Вранці у вівторок, 21 квітня, до Козаченко додому, а також у кабінет до неї і її заступника прийшли представники Головного слідчого управління МВС проводити обшук. Згодом стало відомо, що обшуки проводяться у справі щодо фальсифікації листа по Ігнатенко.

Голова департаменту Мінюсту з люстрації Тетяна Козаченко у коментарі "Українській правді" повідомила, що була ініціатором оприлюднення листа за підписом першої заступниці міністра юстиції Наталії Севостьянової, яким незаконно видавалась так звана "люстраційна" індульгенція заступнику начальника Головуправління Державної фіскальної служби у м. Києві Ганні Ігнатенко.

Козаченко розцінила обшуки як спробу тиску, оскільки саме вона ініціювала оприлюднення листа щодо Ігнатенко.

Читайте також: Радник Кіхтенка звільнився після скандалу з Аваковим