Після санкціонованого мітингу на Чистих прудах частина учасників влаштувала несанкціонований хід до ЦВК Росії на Луб'янці. Поліція запобігла цьому і почалися затримання.

Як розповів агентству РИА "Новости" кореспондент Reuters, його разом з кореспондентами Bloomberg і "Известий", а також ще кількома затриманими завантажили в автозак, після чого повезли в напрямку площі Ілліча. За словами журналіста, їх затримали, коли вони спостерігали за мітингувальниками на Чистих прудах.

Після того, як поліція дізналася, що вони журналісти, їх відпустили.

За словами кореспондента Reuters, деякі із затриманих говорили, що вони теж журналісти. Так, двоє представилися співробітниками Forbes і РБК.

Як повідомляють на своєму сайті "Известия", їх кореспондент Євген Єршов підтвердив, що його та інших затриманих журналістів відпустили. За його даними, було п’ятеро затриманих журналістів.

Нагадаємо, 4 грудня у Росії відбулись парламентські вибори, у яких взяло участь 7 політичних партій. За даними правоохоронців, у день виборів у Москві та Санкт-Петербурзі було затримано близько 360 осіб при спробі проведення несанкціонованих мітингів.

На акціях протесту у Москві затримали 300 осіб у їх числі був блогер Олексій Навальний та опозиціонер Ілля Яшин.