Про експерт сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Активізація справи по Маркову пов'язана із створенням "останнього китайського попередження" деяким нарваним проросійським силам. Показують: або ви тихенько побудете до Вільнюського саміту, або ми всіх вас запакуємо. Сам Марков був прапором найагресивнішого проросійського напрямку і антиєвропейськості", - вважає Цибулько.

На думку політолога, влада залишила м'яку проросійськість КПУ.

Сам Марков був прапором найагресивнішого проросійського напрямку і антиєвропейськості

"Нарада за участю президента в "Зоряному" зробила найбільших проросійських лобістів дуже тихими - перетворила з тигрів на домашніх котів. Якщо вони і бурчать проти ЄС, то не голосно. Не чутно ні Царьова, ні Колесніченка, ні Богуслаєва. Влада показує, що вона рішуча і не дозволить маніпулювати стратегічним вибором. Технологічно м'яку проросійськість зараз залишають комуністам. Це гра на виведення Симоненка у другий тур президентських виборів", - наголосив Цибулько.

Він нагадав, що Марков ніколи не був "регіоналом".

"Його мандат був своєрідним компромісом у надії розіграти проросійську карту. Хотіли радикальну проросійську аудиторію завести під Партію регіонів. Крім того, його виборча кампанія була досить брудна. Через що Олексій Гончаренко (конкурент) неодноразово подавав скарги", - зазначив Цибулько.

Політолог також припустив, що якщо Маркова не покарають за побиття членів патріотичних організацій, то представники цього середовища самі йому помстяться у більш жорстокий спосіб.

За словами найближчих соратників Ігоря Маркова, політика по підземних комунікаціях вивели з будівлі міліції, доставили в Одеський аеропорт, а звідти - літаком до Києва. Вже у столиці Печерський суд має обрати йому запобіжний захід.

Нагадаємо, в Одесі протистояння прихильників екс-депутата Ігоря Маркова та міліції біля будівлі Головного управління МВС України в Одеській області закінчилося силовою акцією правоохоронців.

Управління зв'язків з громадськістю МВС України повідомило, що Ігор Марков затриманий в Одесі після вручення повідомлення про підозру у вчиненні хуліганських дій в 2007 році.