У звинуваченні українцеві йдеться про вибухи біля трьох мечетей у місцевості Блек-Кантрі в околицях міста Бірмінгема. Про це повідомляє поліція британського графства Західний Мідленд.

Впродовж першого короткого слухання у Вестмінстерському кримінальному суді першої інстанції в Лондоні підсудний тільки підтвердив своє ім’я і дату народження. До моменту визнання чи невизнання вини суд поки що не дійшов.

Таким чином, Павла Лапшина звинуватили у встановленні вибухових пристроїв біля мечеті Ашія у Волсоллі 21 червня, Центральної мечеті у Вулвергамптоні 28 червня і мечеті Канз-уль-Імам-Масджид у Тіптоні 12 липня.

Читайте також: У Британії підсудний українець відмовився говорити з дипломатами

У рамках розслідування вибухів, правоохоронці затримали двох українців. Спершу їх підозрювали в організації вибуху біля мечеті у Вулвергемптоні, однак згодом їх запідозрили в організації всіх вибухів.

Згодом відділення поліції Вест-Мідленда написало на своєму сайті, що 22-річний українець, якого вчора відпустили з відділку, проходить у справі, як свідок.

Щоправда, в Британії антимусульманські настрої зміцніли після того, як в травні двоє радикальних ісламістів на очах у свідків вбили безневинного військового.