"Ми стоїмо перед великими викликами, і енергетична безпека є одним із ключових", - сказав глава уряду, передає "Урядовий портал".

"Завдяки відкриттю реверсу зі Словаччини і можливості для України придбати газ у Європі, ми замістити 40% газу, який раніше купували в російської компанії "Газпром", на газ, який купуємо і транспортуємо з Європи", - наголосив Прем’єр-міністр.

За словами Яценюка, необхідно модернізувати українську газотранспортну систему.

Читайте також: Заради енергонезалежності українці готові мерзнути взимку

"Ми потребуємо єдності, єдиних підходів у політиці і економіці, єдиних підходів в енергетиці. І наша спільна робота на сто відсотків забезпечить гарантії як постачання, так і транзиту газу, якщо ми спільно будемо експлуатувати і модернізувати українську газотранспортну систему", - наголосив він.

"Також наш шлях – диверсифікація енергопостачання. І сьогодні ми демонструємо реальність диверсифікації", - додав очільник Кабміну.

Окрім того, за словами Яценюка, необхідно забезпечити енергоефективність.

"Зменшення споживання і нові види паливно-енергетичних ресурсів, у тому числі зелена енергетика, альтернативні джерела", - вважає політик.

Нагадаємо, сьогодні розпочинається комерційне газопостачання зі Словаччини в Україну. Приблизна вартість газу зі Словаччини — $360 за тисячу кубометрів.