"Те, що зараз відбувається, це вже не просто анексія, це вже втручання це збройні сили", - сказав він.

Політик додав, що на завтрашньому засіданні Верховної Ради України може вирішуватися питання ведення надзвичайного або воєнного стану в Україні.

Кошулинський зауважив, що у випадку, якщо РНБО прийме рішення "про введення якогось стану: надзвичайного або воєнного, відповідно, це потрібно буде вирішувати і підтримувати чи не підтримувати у сесійній залі".

Віце-спікер зазначив, що РНБО зараз проводить свої засідання "постійно практично", а також весь час надходять повідомлення з областей щодо подій на місцях.

Кошулинський зауважив, що зараз рішення фактично приймає Олександр Турчинов, а Рада вирішує чи підтримувати його.

"Зараз вже не рішення Верховної Ради, зараз Головнокомандувач, виконуючий обов'язки президента, він приймає рішення, він говорить про застосування якихось дій, а Верховна Рада підтримує або не підтримує це", - сказав віце - спікер.

Він також пояснив, чому засідання відбудеться аж завтра. За словами Кошулинського, у депутатів-мажоритарників робота на своїх виборчих округах і вони роз'їхалися "для того, щоб донести ту останню наявну ситуацію".

"Вони просто фізично сьогодні, зараз не доїдуть", - сказав він.

Нагадаємо, під час позачергового засідання Рада Федерації Росії підтримала пропозицію президента Володимира Путіна про введення Збройних сил РФ на територію України.

"Правий сектор" у зв’язку з заявою Росії про введення військ в Україну звернувся до кримсько-татарського народу. Рух закликає боротися кримських татар проти російської окупації.

Засідання Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй з питання України розпочнеться о 21:00.

3 березня відбудеться засідання Ради міністрів закордонних справ Євросоюзу у зв'язку з ситуацією в Україні.