Про це вона заявила в ефірі "Громадського ТБ".

“Я переконана що до того моменту, поки буде хоч найменша надія на мирне врегулювння і на компроміс, президент на це (ввдення НС – “24”) не піде. Я в цьому переконана”, - заявила Герман.

За її словами поки що немає підстав говорити про надзвичайний стан, але є тривога, бо в країні робляться погроми. Вона заважила, що фраза “надзвичайний стан” вже звучить, але “ніхто цього не хоче”.

“Те що завтра може відбутися порозуміння, це підтверджено на словах… Але якщо завтра опозиція не піде на компроміс, то ми з вами вже не зможемо говорити в такому форматі”, - вважає регіоналка, наголосивши, що Президент Янукович пішов на значні поступки.

“Якщо вони не приймуть цих пропозицій, то значить вони не хочуть іти на компроміс… Поруч стоїть відро води і каністра з бензином. Що вибере опозиція?.. Якщо ми виберемо каністру з бензином, України дуже швидко не стане. Я не знаю, чи до весни Україна доживе. Завтра вирішуватиметься існування України”, - заявила Герман.

Вона зауважила, що особисто готова голосувати за введення надзвичайного стану за умов, “коли ми не зможемо зупинити варварство, вбивства і втрату української держави”. “Зараз ще є надія на компроміс”, - підкреслила вона.

Депутатка зазначила, що Віталій Кличко, даючи коментар російському телеканалу, сказав, що опозиція контролює ситуацію. Вона висловила надію, що вони справді-таки її контролюють.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України сьогодні провів засідання Кабміну за зачиненими дверима, на якому Микола Азаров заслухав звіт МВС про ситуацію в країні. Як повідомило джерело ZN.UA в уряді, Кабмін в режимі суворої секретності готує документи про введення надзвичайного стану.

Як відомо, перший президент України Леонід Кравчук зібрав сьогодні загальнонаціональний "круглий стіл".