Про це повідомляє кореспондент УНІАН у Російській Федерації.

“Депутати Державної думи Федеральних зборів Російської Федерації не можуть залишатися байдужими до подій, що відбуваються в Україні. Несанкціоновані мітинги, блокування органів державної влади, захоплення адміністративних будівель, погроми, руйнування історичних пам'ятників ведуть до дестабілізації в країні, які можуть призвести до серйозних негативних економічних і політичних наслідків для населення України”, - йдеться в проекті заяви.

Російські депутати не задоволені втручанням іноземних діячів у внутрішні справи України і закликають західних політиків припинити чинити тиск на українську політику. “Західні політики на мітингах, організованих опозицією, відкрито закликають виступати проти рішень законно обраних властей країни, роблячи свій внесок у загострення політичної ситуації”, - зазначається в документі.

Читайте також: Росії роз'яснили, що США підтримують вибір України на користь Євросоюзу

Водночас Держдума підтримує “легітимну владу України” і закликає опозиційні сили України повернутися в конституційне поле, припинити “протиправні дії, вирішувати всі проблеми, що стоять перед країною, у суворій відповідності з національним законодавством України”. Також у проекті міститься заклик до всіх політичних сил України знайти вихід з нинішньої ситуації виключно мирним шляхом, на користь українського народу.

Заяву направлять Президенту РФ Володимиру Путіну, Президенту України Віктору Януковичу, а також у Верховну Раду України. Документ узгоджений з усіма чотирма фракціями нижньої палати російського парламенту. Голосування за заяву проходитиме після 15:00 за київським часом.