Про це сьогодні заявила постійний представник США при ООН Саманта Пауер на засіданні Ради Безпеки ООН по ситуації в Україні.

Заяви Захарченка є проблемою для Росії, тому що вони занадто відверті,
— заявила дипломат.

Пауер заявила, що бойовики так званої "ДНР" пройшли підготовку в Росії і тому його заяви про можливість захопити територію за межами лінії розмежування означає, що він не зацікавлений в переговорах, що "підтверджує не тільки його наміри, але і наміри Росії". Крім того, вона розповіла про безперервні поставки Росією сотень одиниць військової техніки бойовикам в Україні.

"Є прямий взаємозв'язок між переміщеннями важких озброєнь через кордон і спробами сепаратистів завоювати додаткову територію", — зазначила представник США.

Нагадаємо, постійний представник Литви при ООН Раймонда Мурмокайте висловила думку, що проросійські терористи не можуть самостійно атакувати українські війська без підтримки з-за кордону.

Заступник генсека ООН Джефрі Фельтман заявив, що терористи самопроголошеної "ДНР" в односторонньому порядку відмовилися від мирних переговорів і розпочали військові дії.