Договір забезпечить поглиблення партнерства ДК "Укргазвидобування" з компанією "Shell" і дасть можливість застосувати в Україні новітні технології пошуку вуглеводнів у Дніпровсько-Донецькому басейні. Це дозволить видобувати раніше незадіяні ресурси газу, у тому числі нетрадиційні, що сприятиме збільшенню загального обсягу видобутку газу в Україні.

"Загальний обсяг інвестицій "Shell" за договором може становити 800 млн дол., зокрема на початковому етапі геологорозвідки очікуються інвестиції "Shell" на рівні 200 млн дол., а на майбутніх етапах геолого-розвідувальних і пошукових робіт очікувана сума становить 600 млн дол.", - йдеться у повідомленні прес-служби Міненерговугілля.

Загальна кількість пошуково-розвідувальних свердловин становитиме приблизно 15-20, а повномасштабна розробка потребуватиме буріння від 500 до 1000 свердловин.

Роботи будуть проводитися на шести ліцензійних ділянках: Шебелинська, Західно-Шебелинська, Павлівсько-Светлівська, Мелехівська, Герсеванівська та Ново-Мечебилівська.