Депутати російської ЛДПР внесли до Держдуми законопроект, яким закликають дати можливість етнічним росіянам в Україні отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою.

Крім того, Жириновський закликає Росію ввести до України війська. На його думку, для цього є законні підстави, Щонайменше – це охорона Чорноморського флоту.

Янукович цілком може відновитися

"На місці Януковича я б домовився з керівниками південно-східних регіонів України, попросив би у Росії забезпечити йому безпеку і оголосити діючим президентом. Янукович цілком може відновитися. Йому вже не бути президентом всієї великої України, але він може довести до того, аби виборів 25 травня не було. Він може врятуватися. Він може запросити нашу армію, бо чинна українська армія недієздатна", - заявив Жириновський.

Читайте також: Росія попередила, що може обмежити експорт українських товарів

Зауважимо, ці заклики розходяться із громадською думкою росіян. 73% громадян РФ вважають, що Росія не має втручатися в українські справи. Причому частіше так висловлюються саме прихильники ЛДПР - таких людей 82%. Ці цифри оприлюднив ВЦІОМ – всеросійський центр вивчення громадської думки.

Нагадаємо, МЗС Росії заявляє, що у Москві сумніваються у легітимності дій Верховної ради України.