Про це заявив губернатор Донецької області Сергій Тарута.

Руйнується все навколо, а в штаби та місця дислокації "ДНР" ніколи нічого не потрапляє. Взяти хоча б приміщення СБУ, рознесли все навколо, крім самого СБУ,
— заявив він.

За словами Тарути, багато людей вірять, що так непрофесійно воює українська армія. Людей важко переконати, бо найчастіше вони роблять висновки, виходячи із своїх політичних переконань та симпатій. Але, за ствердженням Тарути, керівництво області, зокрема і на підставі свідчень очевидців, має інформацію про пряму причетність до подібних обстрілів самих бойовиків.

Очевидці в соціальних мережах і в приватних бесідах активно діляться спостереженнями, як невідомі озброєні люди встановлюють у житлових кварталах Донецька військові установки і звідти ведуть вогонь. Найчастіше страждають житлові квартали, в яких розташовані бази та опорні пункти "ДНР".

Наш квартал вже тричі зазнав обстрілів, снаряди летять в одні й ті ж самі багатоповерхові будинки. Є і загиблі, і поранені. А от сам головний штаб "ДНР", який розташований поруч, в приміщенні СБУ, стоїть цілісінький. В них там все в порядку,
— сказала мешканка вулиці Рози Люксембург, де знаходиться один із штабів бойовиків "ДНР".

Аналогічна ситуація складається і в інших місцях, де дислокуються бойовики. Очевидці обстрілів також неодноразово дивувалися, як швидко на обстріли реагують російські журналісти. П’ять хвилин після вибухів - і вони вже ведуть прямі включення з місця подій, кажуть постраждалі мешканці.

Сторони конфлікту звинувачують один одного у вбивстві мирних громадян. У свою чергу штаб АТО постійно заявляє, що українські військові ніколи не обстрілювали житлових кварталів і мирного населення. Саме цим вони пояснюють, чому основні бази бойовиків в Донецьку залишаються неторканими.

"Бази "ДНР" в Донецьку знаходяться безпосередньо в житлових кварталах. Тобто ювелірним пострілом з гармати чи з того озброєння, що є, попасти в саму ціль нереально. Тому вогонь і не вівся, щоб зберегти життя людям", — зазначив речник АТО Олексій Дмитрашківський.

До слова, за минулу добу бойовики кілька разів з мінометів та “Градів” обстріляли українських військових, які утримують позиції в Донецькому аеропорту.