Таку думку висловив міністр закордонних справ України у 2007 – 2009 роках Володимир Огризко. За його словами, президент Росії після зустрічі з Джо Байденом не збирається змінювати політику щодо України зокрема.

До теми Думаю, ситуація на Сході не зміниться, – Казанський про підсумки зустрічі Байдена і Путіна

"На моє переконання, жодних змін в позиції Путіна не буде, а те, що він звернувся до Байдена з проханням допомогти врегулювати ситуацію на Донбасі – це лише його черговий хитромудро продуманий хід", – сказав Огризко.

Ексглава МЗС додав, що Путін може просто потягти час і знову звинуватити Україну "у всіх можливих гріхах".

Якими будуть дії США щодо Росії

Володимир Огризко сказав, що всі домовленості, спроби втягти Росію в демократичні процеси, навчити її діяти цивілізовано – все це нарешті відходить в минуле, тому що Кремль сам допомагає Заходу зрозуміти, що Росія – це країна, яка перетворилася у загальну загрозу.

Загрожує всім — і безпосереднім сусідам, і далеким (державам – 24 канал), США зокрема,
– сказав Огризко.

Він зазначив, що через пів року – рік жодних змін у Росії не відбудеться, адже це було б проти її природи. Після цього, як вважає ексглава МЗС, Україна повинна допомогти США зрозуміти, що нарешті треба робити – це може бути темою переговорів Байдена та Зеленського.

Огризко про позицію Путіна та наслідки зустрічі в Женеві: дивіться відео

Зустріч президентів США та України: коротко

  • Візит Володимира Зеленського до США має відбутися вже у липні 2021 року.
  • У Міністерстві закордонних справ України повідомили, що мовиться не лише про зустріч з Джо Байденом, але й про низку інших заходів