У номері французького журналу Charlie Hebdo за 19 вересня з'явилась карикатура з оголеним пророком Мухаммедом, повідомляє Agence France-Presse. На обкладинці видно мусульманина в інвалідному візку, якого везе ортодоксальний єврей. Карикатури ж на самого пророка Мухаммеда розміщені на сторінках видання.

Назва карикатур "Недоторкані 2" є алюзією на фільм "Недоторкані", де бідний темношкірий допомагає паралітику-аристократу. Якщо вірити видавцям, цей номер журналу розкупляють швидше, ніж зазвичай.

Рада французьких мусульман, дізнавшись про публікацію карикатури за день до виходу журналу, заявила, що такі плани журналу її шокували.

Організація представляє інтереси чотирьох мільйонів французьких мусульман. Вона назвала карикатуру "новим проявом ісламофобії" і попросила мусульман не реагувати на провокацію.

Натомість прем'єр-міністр Франції Жан-Марк Еро зазначив, що у їхній країні є свобода слова і порадив ображеним звертатись до суду.

Charlie Hebdo і раніше публікував карикатури на пророка Мухаммеда. Зараз повернення до цієї теми відбулось на фоні безладів в ісламських країнах, спричинених виходом любительського американського фільму "Невинність мусульман".

Нагадаємо, у мусульманських країнах тривають демонстрації через антиісламський фільм.

До слова, терористична організація "Аль-Каїда закликала вбивати американських дипломатів.

Натомість президент США Барак Обама попросив лідерів мусульманських країн захистити американських громадян.