Європейська Рада погодилась призначити Маріо Драгі новим президентом ЄЦБ ще в кінці червня цього року строком на вісім років.

Раніше у європейських регуляторів були сумніви, враховуючи його національність і досвід роботи в Goldman Sachs. У виконавчій раді ЄЦБ, що приймає рішення про базові ставки кредитування, вже є італієць - Лоренцо Біні Смаги, восьмирічний термін служби якого закінчується в 2013 р.

Драгі підкреслював, що у нього є корисний досвід керівника в раді фінансової стабільності Європи і що він розділяє погляди Тріше на монетарну політику. Так само як і Тріше, Драгі вважає великим ризиком для фінансової системи Європи нездатність Греції впоратися з борговою кризою.

Маріо Драгі італійський економіст, голова банку Італії. Закінчив Римський університет Ла Сапієнца, отримав ступінь доктора економічних наук в Массачусетському технологічному університеті. З 1981 по 1991 рр. працював професором економіки в університеті Флоренції. З 1984 по 1990 рр. був виконавчим директором Світового банку. З 1991 по 2001 рр. був генеральним директором Казначейства. З 1993 по 2001 рр. був головою Комітету з приватизації. З 2002 по 2005 рр. Маріо Драгі був віце-головою і виконавчим директором Goldman Sachs International. У грудні 2005 р. Маріо Драгі став головою банку Італії.