Про це сам активіст написав на своїй сторінці у Facebook.

"За останню добу я мінімум три рази прощався з життям, але зараз у мене все ок. Наразі я виповз з лісу, куди мене завезли і кинули мої викрадачі, і перебуваю у доброму гуморі, без мобілки і у посередньому фізичному стані. Нічого серйозного, просто майже 15-годинне спілкування з викрадачами було часом дуже важким морально і фізично", - написав активіст.

Луценко описав страшні події минулої доби.

"Події були такі - між першою і другою ночі вчора до мене звернулися лікарі з прохання машиною доставити до офтальмологічного відділення такого собі пана Юрія, у нього була травма ока. Я дождався Юрія, і ми поїхали у лікарню. Як тільки зайшли у приміщення і лікар почала оглядати Юрія, підійшли двоє міцних молодиків, заглянули у кабінет і зразу вийшли. Я зрозумів, що вони за Юрієм і викликав друзів. Але я розраховував, що вони будуть нападати на нас без свідків, на вулиці", - написав він.

Активіст розповів, що його і Юрія повезли у нічний ліс.

"Вони ж приблизно вдесятьох зайшли і витягнули нас на очах у тітоньки-лікаря.
Нас повезли у нічний ліс десь під Києвом і я подумав що все, капець. Пробули ми там достатньо довго, але капець не наступив. Хоча звісно, хорошого було мало", - йдеться у повідомленні.

Після цього активістів понад 10 годин тримали у гаражі.

"Потім нас повезли кілометрів за 20-30 і кинули у щось на кшталт металевого гаражу, мене з Юрієм розвели по різних відсіках. Після того я його не бачив.

У гаражі ми провели досить багато часу, годин 10-11. Спілкувалися.

Я помітив - це були не просто найняті люди, вони щиро ідейні у своїй масі. Хоча спілкування було непростим, мені здається, багато хто зрозумів дещо про Майдан, і про мою особисту позицію", - додав потерпілий.

Після цього активісту вдалося звільнитися.

"Потім мене повезли у машині, їхали майже годину, і тут у мене знову почалися думки про капець, бо місцина глуха. Мене у кульку на голові поставили лобом до сосни на коліна і сказали молитися. Я не відмовився. Поки я читав молитву, мої супроводжувачі щезли. Навіть не було чутно, коли", - розповів Луценко.

Він повідомив, що по дорозі ледь не втрачав свідомість, але йшов.

"Далі я майже повз по засніженій дорозі, співаючи пісні. Почав з "Любо братці любо". По дорозі майже втрачав свідомість, але дійшов", - написав активіст.

Нагадаємо, сьогодні вранці у соціальних мережах повідомили, під час нічних заворушень у столиці зник активний учасник Євромайдану Ігор Луценко. Він саме привіз у лікарню постраждалого у сутичках Юрія Вербицького.