Можливі провокації

За словами Селезньова, провокації з боку бойовиків в зоні АТО відбуваються постійно. Вони обстрілюють підконтрольні собі території, тим самим розповідаючи, що сили АТО обстрілюють населені пункти.

Сили АТО не відкривають вогонь по населених пунктах. Ми навіть не відкриваємо вогонь, якщо ці вогневі точки знаходять серед мирних мешканців,
— повідомив в.о. речника Генерального штабу ЗСУ.

Він зазначив, що на часі найголовніше – отримати ті позиції, на яких бійці зараз знаходяться. Адже бойовики докладають максимум зусиль, щоб витіснити їх з Дебальцівського напрямку.

Ситуація на передовій

"Нині тривають бої, які вже не вщухають декілька днів. Терористи втрачають як особовий склад, так і військову техніку", — каже речник.

Читайте також: В Україні зараз близько 9 мільйонів волонтерів, — нардеп

Бойовики цілеспрямовано намагаються знищити блокпости, опорні та спостережні пункти на визначених ділянках. Зокрема, мова йде про Санжарівку та населені пункти біля Дебальцевого, намагаючись створити Дебальцівський котел.

29 та 30 січня — були найскладніші дні. На території Вуглегірська знаходились бійці, які були відрізані від основних сил АТО. Завдяки військовій хитрості вдалося провести унікальну операцію — 72 бійці, які знаходились в оточенні, покинули Вуглегірськ без втрат. Їх життю нічого не загрожує,
— говорить Владислав Селезньов.

За словами речника, сили АТО роблять все необхідне, щоб стримувати агресію бойовиків. Наразі Вуглегірськ є прифронтовим, там не вщухають бої, адже терористи не припиняють спроб атакувати українські позиції. Є певні питання військових хитростей і з боку бойовиків. Вони відходять, аби поповнити запаси.

Ми готові ефективно протидіяти будь-яким викликам з боку бойовиків у напрямку Маріуполя,
— повідомив Селезньов.

Військовий наголосив, що українське військо системно та послідовно руйнували протягом 23-х років Весь час йшла руйнація українського війська. Лише за минулий рік Україна зробила потужний і якісний стрибок, коли почала поступати нова техніка.

Донецький аеропорт

За словами речника, інформаційні потоки перемістилися з донецького аеропорта на Дебальцеве. Ситуація в районі – менш напружена більш стабільна.

"Ми тримаємо під вогневим контролем донецьке летовище. На території аеропорту не вщухають обстріли та бої, наші пошуково-рятувальні підрозділи не можуть туди дістатись. Станом на сьогодні вважаються зниклими на території донецького летовища 28-м українських військовослужбовців", — повідомив він.