СБУ здійснює перевірку причин в’їзду Развозжаєва в Україну, законність і статус його перебування та обставини раптового повернення до Москви, - повідомила у п’ятницю прес-служба відомства.

Колишній заступник голови Служби безпеки і чинний нардеп Олександр Скибінецький вважає, що перевірка СБУ навряд чи проллє світло на цю історію. Мовляв, українська влада вже тиждень уникає коментарів.

“Якщо ми бачимо, що ніхто не виставляє претензій до СБУ,я маю на увазі владу, перш за все, Президента, який безпосередньо або через уповноважених осіб керує Службою безпеки, виникають підозри, що процес вивезення Развозжаєва з України великою мірою міг бути пов'язаний із взаємодією між українськими і російськими спецслужбами”, - сказав народний депутат, екс-заступник голови СБУ Олександр Скибінецький.

Учасник "Лівого фронту", якому в Росії інкримінують організацію масових заворушень, нагадаємо, зник минулого тижня в Києві, після того як попросив політичного притулку. Його захисники стверджують, Развозжаєва викрали російські спецслужби, після чого кілька діб катували.

Тим часом ще один росіянин, активіст руху "Солідарність" Михайло Маглов попросив політичного притулку в Україні. Він - фігурант справи про заворушення на Болотній площі у Москві під час травневого “Маршу мільйонів”.