Про це йдеться на сайті Нацбанку.

Таким чином, золотовалютні резерви відновили більш ніж 11-річний мінімум після провалу до 6,218 млрд дол. у червні 2003 року.

Згідно з опублікованими даними, на 1 березня резерви в іноземній валюті становили 4,698 мільярдів доларів, резервна позиція в МВФ – 0,03 мільйонів доларів, спеціальні права запозичення – 3,94 мільйонів доларів, золото – 922,47 мільйонів доларів.

"Враховуючи те, що Україна очікує позитивного рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду про надання нового пакету фінансової допомоги вже 11 березня цього року, обсяг міжнародних резервів України на сьогодні є достатнім для виконання зобов'язань та поточних операцій уряду і НБУ в короткостроковій перспективі", — вказується в повідомленні.

Читайте також: Нові сто гривень з'являться в обігу вже в понеділок

За даними НБУ, динаміка скорочення міжнародних резервів у лютому поточного року значною мірою була обумовлена ​​погашенням та обслуговуванням державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті (539,1 мільйонів гривень).

Крім того, на рівень міжнародних резервів вплинули інтервенції Нацбанку на підтримку гривні на суму 651,3 мільйонів доларів, з яких $ 560,4 мільйонів доларів - адресні інтервенції.

За даними НБУ, обсяг інтервенцій з купівлі валюти склав у лютому 144,7 мільйонів доларів.

При цьому, згідно з повідомленням, надходження коштів на користь уряду від розміщення державних облігацій України в лютому склало 298,3 мільйонів доларів.

Нагадаємо, Нацбанк встановив офіційний курс гривні з 14:30 четверга на рівні 23,09 грн/дол, зміцнивши його на 68 копійок.