Про це він сказав у коментарі УНН.

За пропозицією я написав рапорт. Генеральному прокуророві руки не викручували, він запропонував, а я написав. Треба рано чи пізно йти. Коли організовується така масштабна компанія по всій Україні нібито викривальних статей. Я вирішив задовольнити всіх, щоб я нікому не шкодив. Я про все розкажу за три роки. А сьогодні суспільство не готове слухати правду, йому вона не потрібна,
— вважає Баганець.

Він запевнив, що відчуває жаль через те, що не зміг довести до завершення розслідування трагічних подій на Майдані та що через нього попросили написати рапорт на звільнення і його сина Віталія Баганця.

"Мені прикро з двох причин. По-перше, через мене сину теж запропонували писати рапорт на звільнення. По-друге, я по натурі максималіст, мені прикро, що мені не вдалося розслідувати до кінця справи щодо Майдану та щодо високопосадовців", — сказав він.

За словами Баганця, за 2-4 місяці прокуратури в Україні не буде, адже за "так званою реформою відбувається знищення відомства".

"Думаю, що за 2-4 місяці прокуратури взагалі не буде, адже йде планомірне знищення відомства. Ця так звана реформа до добра не доведе. Я цього не приховую і говорив про це у приступності Президента та Генерального прокурора колишнього та нинішнього",— сказав він.

Баганець додав, що планує повернутися до адвокатської практики.

"Буду займатися адвокатською діяльністю, оскільки вважаю, що ні при режимі Януковича, ні після Революції Гідності не можна людей незаконно затримувати, не можна людей незаконно притягати до кримінальної відповідальності. Буду займатися тим, чим я фактично займався усе життя", — розповів екс-заступник Генпрокурора.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Віктор Шокін звільнив з посад свого заступника Олексія Баганця, начальника ГСУ Ігоря Щербину та керівника прокуратури Тернопільщини Юрія Гулкевича.