Про це він сказав в ефірі "Шустер Live" на Телеканалі новин "24".

"Коли ми говоримо про це абсурдне звинувачення... Ми з вами розмовляємо російською мовою, я абсолютно російськомовний український політик, і таких більшість. У зоні конфлікту люди розмовляють і українською, і російською", — зазначив Аваков.

"З квітня до липня, коли Росія почала застосовувати важке озброєння проти українських міст, ми спостерігали і спостерігаємо випадки: пам’ятаєте випадок із вбивствами депутатів з розпореними животами в Слов'янську і Горлівці, згадайте розстріл священиків-протестантів у Слов'янську… Тому, коли ми говоримо з російським тоталітаризмом, з його керівництвом, і з його виявленням в обличчі Слідчого комітету – не потрібно говорити про логіку", — наголосив він.

"Реальна небезпека припинити дивне це перемир’я і піти далі в атаку – це привід. І ми завжди повинні знати, що поряд з нами скажена собака. І привід вона може знайти завжди", — додав міністр.

Як відомо, Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу про “геноцид російськомовного населення”, яке проживає на території так званих “Луганської та Донецької народних республік”.