Їжу, яку не з'їдять — піде на смітник. Відтак люди викинуть майже півмільйона гривень.

Таку суму підрахували фахівці українського клубу аграрного бізнесу. За результатами опитування, українці цьогоріч змарнують на 10 % менше продуктів ніж торік. Бути більш заощадливими їх змушує дорожчання харчів.

Це такий показник, який реально каже, що українці стали більш детально робити якийсь план харчування або більш скрупульозно ставитись до власних витрачених грошей. Тобто українці почали планувати,
— розповіла експерт аграрних ринків Олександра Ковальчук.

На зимові застілля більшість українців, а це майже 80%, витратить до 1 тисячі гривень. Це майже так само, як і торік. Тож зважаючи на зростання цін, святкування буде скромнішим за торішнє. Незмінним атрибутом Нового року залишається — олів'є.

Читайте також: Що найчастіше українці купують через інтернет

За рік ця страва подорожчала у півтора рази. В двічі, а то й тричі піднялися ціни на овочеву продукцію та солодощі.

А з 2016-го ще й суттєво зросте вартість міцних напоїв. Проте новорічні свята українці, як завжди, зустрінуть радісно із вірою, що наступний рік буде значно кращим, ніж той, що минає.