Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Одна із причин, чому капусту слід їсти ледь не щодня

      Науковці встановили, що капуста захищає кишківник від раку
      Науковці встановили, що капуста захищає кишківник від раку / Соцмережі

      Відповідно до результатів численних досліджень, вважається, що чим більше в раціоні продуктів з антиоксидантами, тим вища в організмі є опірність до утворення вільних радикалів – провісників раку. Відтак можна стверджувати, що розвиток онкологічних захворювань – тісно пов'язаний з харчуванням.

      Як з’ясували науковці, один із найпопулярніших овочів звичайна капуста, а також його різновиди кольрабі та броколі, містять в собі речовини, які нормалізують мікрофлору кишківника та захищають його від появи в ньому мікробів, що сприяють розвитку раку прямої або товстої кишки, пише ресурс "Країна здоров’я".

      Читайте також: Цінні властивості капусти, про які ви могли не знати

      "Це відкриття – великий привід для оптимізму. Ми навряд чи зможемо змінити генетичні фактори, що сприяють розвитку раку. З іншого боку, ми можемо знизити їхній вплив, перейшовши на дієту з правильною кількістю овочів", – зазначила відомий іммунолог і водночас професор з Інституту Френсіса Кріка в Лондоні Гітта Стокінгер.

      Зауважимо, що упродовж останніх років вчені відкрили кілька видів мікробів, безпосередньо причетних або статистично пов'язаних з розвитком раку в організмі людини, інших тварин або у тканинах рослин.

      Стокінгер і її колеги, зі свого боку, з'ясували, як можна захистити кишківник від розвитку подібних форм раку. Вони, зокрема, вивчали вплив різних речовин, що містяться у їжі, на роботу клітин травної системи та на видовий склад її мікрофлори.

      Так, проводячи досліди на мишах, біологи з’ясували, що речовина I3C, присутня у великих кількостях у звичаній капусті, брокколі та кольрабі, уповільнювала розвиток пухлин та захищала здорових гризунів від раку прямої кишки. Також вона знижувала рівень запалень і нормалізувала мікрофлору.

      До слова, біологи з Копенгагенського університету у Данії з’ясували, що тепер можна діагностувати ранню стадію раку за допомогою білку, виробленого паразитами малярії.

      Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук