Американські вчені провели дослідження продуктів харчування на вміст пестицидів і склали рейтинг найбільш "чистих" та "брудних", передає USA Today.

Читайте також: Правильне харчування весною: як вберегтися від анемії та допомогти імунітету

Майже 98% продукції полуниці містить залишки пестицидів. Більш того, понад 40% ягід мають в своєму складі 10 і більше видів пестицидів. Частина цих хімікатів може сприяти виникненню раку, викликати проблеми з репродуктивною системою, а також гормональні порушення.

Пестициди що це?
Речовини, які використовуються в сільському господарстві, садівництві для боротьби зі шкідниками. Хімічна сполука, яка використовується для захисту рослин і сільськогосподарських продуктів, а також боротьби з переносниками небезпечних захворювань. Пестициди негативно впливають на організм людини: вони стають причиною уповільнення метаболізму, порушень у роботі центральної нервової системи.

У топ найнебезпечніших продуктів, які містять велику кількість пестицидів потрапили:

  1. Полуниця;
  2. Шпинат;
  3. Кале (кейл);
  4. Нектарин;
  5. Яблуко;
  6. Виноград;
  7. Персик;
  8. Вишня;
  9. Груша;
  10. Помідор;
  11. Селера;
  12. Картопля.

Окрім того, дослідники склали рейтинг "найчистіших" рослинних харчових продуктів. До нього увійшли: солодка кукурудза, авокадо, ананаси, капуста, цибуля, горох, папайя, спаржа, манго, баклажани, диня, ківі, диня-канталуп, кольорова капуста і грейпфрути.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.