Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Помер Тарас Денисенко: фільмографія відомого актора і режисера

13:40, 8 листопада 3162 Читать новость на русском
Помер Тарас Денисенко
Помер Тарас Денисенко

Відомий український актор і режисер Тарас Денисенко помер ввечері 7 листопада у віці 52 років. Артист пішов з життя через важку хворобу.

Тарас Денисенко – актор, сценарист, режисер, член Національної спілки кінематографістів України, заслужений артист України. За час творчої кар'єри зіграв у понад трьох десятках фільмах.

Читайтн також: Помер відомий український актор і режисер Тарас Денисенко

А за роль у стрічці "Які молоді ми були" отримав приз за кращу чоловічу роль на фестивалі "Молодість" у 1985 році. У 2015 році в ролі режисера зняв свій фільм "Мій хлопчик".

Влітку 2017 року стало відомо, що Денисенко важко хворий та збирає кошти на лікування.

В артиста залишилися троє дітей (Орест, Марія, Гордій). Старший син, Орест, зіграв у фільмі "Мийники автомобілів", а молодший син, Гордій, зіграв разом з батьком у короткометражній стрічці "Гамбург".

Кадр з фільму "Фучжоу"

Кадр з фільму "Звичайна справа"

Кадр з фільму "Звичайна справа"

Фільмографія Тараса Денисенка:

"Високий перевал" (1982, Юрко),

"Які ж ми були молоді",

"Обвинувачується весілля" (1986),

"Квартирант" (1987),

"В Криму не завжди літо" (1987, Озорнов),

"Жменяки" (1987),

"Як чоловіки про жінок говорили" (1988),

"Помилуй і прости",

"Гори димлять" (1989),

"Караул" (1989),

"Сонети Шекспіра",

"Особиста зброя" (1991),

"Чудо у країні забуття" (1991),

"Кисневий голод" (1991. Приз міжнародного кінофестивалю, Салоніки, Греція, 1992),

"Сорочка зі стьожкою" (1992),

"Тарас Шевченко. Заповіт" (1992, 3 с; 1997, VII, VIII, IX с, Тарас),

"Фучжоу" (1993),

"Будемо жити" (1995, серіал),

"Острів любові" (1996, серіал, новела "Заручини"),

"Вічне колесо",

«Сьомий маршрут" (сценарист),

"Поет і княжна" (1999, Тарас),

"Після війни" (2000, Німеччина-Україна),

"Повернення Мухтара" (серіал),

"Сьоме небо" (2006),

"Надія як свідоцтво життя" (2007, Петро Семенов),

"Прощення" (2008),

"Хороші хлопці" (2008, Дюля),

"Богдан-Зиновій Хмельницький" (2008),

"Звичайна справа" (2013),

"Мій хлопчику" (2015) .

Джерело: 24 Канал
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук