Про це написала дієтолог Тіана Фіалкова на своїй сторінці у Facebook.

1. Фрукти і ягоди варто їсти в першій половині дня – до 12:00. Тоді вони допомагатимуть травленню, а не порушуватимуть його.

Читайте також: Яке вино може позитивно впливати на тривалість життя

2. Також важливо їсти фрукти окремим прийомом їжі або як аперитив перед основним прийомом їжі – за 20-40 хвилин.

3. Всі фрукти і ягоди чудово поєднуються із зеленню, зеленою гречкою, зернятами льону і чіа.

4. Не варто їсти фрукти і ягоди з іншими кашами.

5. Яблука та майже всі ягоди чудово поєднуються в салатах з такими свіжими овочами, як капуста, морква і буряк. А от з гарбузом їх можна їсти у будь-яких приготованих варіантах.

6. Краще не поєднуйте в смузі, салатах чи одному прийомі їжі цитрусові, журавлину, банани та сухофрукти.

7. Не вживайте дуже багато фруктів і ягід, які активно бродять. Навіть через 2 години після основного прийому їжі вони можуть спровокувати здуття і нетравлення. Це, зокрема, груша, виноград та диня.

8. Протягом дня можна їсти 2-3 порції фруктів чи ягід.

Наприклад, одна порція може містити
• 2 яблука, персик, нектарин, ківі.
• 4 сливи, 4 абрикоси чи 4 штучки інжиру.
• 2 жмені ягід (приблизно 100-150 грамів).
• 1/3 манго чи папаї.
• 1/4 кавуна, 1/5 дині.
• 1 банан.
• 1 штука цитрусових (краще їсти як аперитив до їжі).

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.