Архів
Курси валют
Погода
-1°C
1°C -2°C
  • четвер
    -1°C -7°C
  • п'ятниця
    0°C -8°C
  • субота
    -4°C -4°C
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

П'ять незвичайних властивостей молодої редиски

Редиска
Редиска / Фото з відкритих джерел

На прилавках лише починають з'являтись провісники вітамінів – молода редиска. Проте варто знати, що редиска не лише смачна і містить багато вітамінів, а й допомогає при різних недугах.

В Liza розповіли, чому в редисці стільки поживних речовин та чому її варто їсти.

Виявляється, до складу редиски входять фітонциди (натуральні антибіотики), які справляються не тільки з авітамінозом і занепадом сил, а й допомагають при лікуванні бронхіту і бронхіальної астми.

Як правило, в якості профілактики простудних захворювань використовують сік молодої редиски, тому що він стимулює обмінні процеси, благотворно впливає на серцево-судинну систему і покращує кровообіг.

Допомагає при анемії

В редисці міститься пектин, який грає величезну роль в процесі очищення організму від шкідливих речовин, токсинів і шлаків. Редиска, вирощена без застосування сторонньої хімії, корисна при анемії. Вона здатна підвищити рівень гемоглобіну в крові.

А гіркуватий смак, який обумовлений вмістом гірчичного масла, допомагає не лише поліпшити апетит, але й прискорити метаболізм і надасть жовчогінну дію.

Лікує головний біль

Ще наші предки колись використовували сік редиски як знеболювальне при головному болю. Для цього потрібно просто розрізати редиску навпіл, видавити з часточок кілька крапель соку і змастити ним область перенісся і скроневі частки.

Корисна для серця

Редиска корисно діє при лікуванні ішемічної хвороби серця, інфаркту, тромбофлебіту. Речовини, що входять до складу цього овоча, розріджують кров, виводять шкідливий холестерин і покращують кровотворення, що дозволяє значно знизити ризик виникнення захворювань судин і серця.

Запобігає онкології

Згідно з дослідженнями вчених, редиска здатна попередити появу ракових клітин в товстому кишечнику. А все через те, що в редисці є барвник "антоціан", який міститься в коренеплоді у величезній кількості.

Косметичні властивості

Ті, хто люблять вживати редиску, можуть похвалитися красивим і рівномірним відтінком шкіри обличчя. А якщо протерти овоч і змішати отриману кашку з крохмалем і оливковою олією, то вийде корисна вітамінна маска.

Для зміцнення імунітету лікарі радять випивати свіжовичавлений сік редиски, змішаний з соком моркви в співвідношенні 1: 2. Дієтологи також рекомендують включати овоч в меню тих, хто хоче схуднути. Він також допоможе впоратися з набряками, налагодити перистальтику кишечника і нормалізувати рівень цукру в крові.

Читайте також: Шість продуктів для здорової посмішки

Джерело: 24 Канал
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук