Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      П'ять незвичайних властивостей молодої редиски

      1456 Читать новость на русском
      Редиска
      Редиска / Фото з відкритих джерел

      На прилавках лише починають з'являтись провісники вітамінів – молода редиска. Проте варто знати, що редиска не лише смачна і містить багато вітамінів, а й допомогає при різних недугах.

      В Liza розповіли, чому в редисці стільки поживних речовин та чому її варто їсти.

      Виявляється, до складу редиски входять фітонциди (натуральні антибіотики), які справляються не тільки з авітамінозом і занепадом сил, а й допомагають при лікуванні бронхіту і бронхіальної астми.

      Як правило, в якості профілактики простудних захворювань використовують сік молодої редиски, тому що він стимулює обмінні процеси, благотворно впливає на серцево-судинну систему і покращує кровообіг.

      Допомагає при анемії

      В редисці міститься пектин, який грає величезну роль в процесі очищення організму від шкідливих речовин, токсинів і шлаків. Редиска, вирощена без застосування сторонньої хімії, корисна при анемії. Вона здатна підвищити рівень гемоглобіну в крові.

      А гіркуватий смак, який обумовлений вмістом гірчичного масла, допомагає не лише поліпшити апетит, але й прискорити метаболізм і надасть жовчогінну дію.

      Лікує головний біль

      Ще наші предки колись використовували сік редиски як знеболювальне при головному болю. Для цього потрібно просто розрізати редиску навпіл, видавити з часточок кілька крапель соку і змастити ним область перенісся і скроневі частки.

      Корисна для серця

      Редиска корисно діє при лікуванні ішемічної хвороби серця, інфаркту, тромбофлебіту. Речовини, що входять до складу цього овоча, розріджують кров, виводять шкідливий холестерин і покращують кровотворення, що дозволяє значно знизити ризик виникнення захворювань судин і серця.

      Запобігає онкології

      Згідно з дослідженнями вчених, редиска здатна попередити появу ракових клітин в товстому кишечнику. А все через те, що в редисці є барвник "антоціан", який міститься в коренеплоді у величезній кількості.

      Косметичні властивості

      Ті, хто люблять вживати редиску, можуть похвалитися красивим і рівномірним відтінком шкіри обличчя. А якщо протерти овоч і змішати отриману кашку з крохмалем і оливковою олією, то вийде корисна вітамінна маска.

      Для зміцнення імунітету лікарі радять випивати свіжовичавлений сік редиски, змішаний з соком моркви в співвідношенні 1: 2. Дієтологи також рекомендують включати овоч в меню тих, хто хоче схуднути. Він також допоможе впоратися з набряками, налагодити перистальтику кишечника і нормалізувати рівень цукру в крові.

      Читайте також: Шість продуктів для здорової посмішки

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук