Чим ще корисні такі популярні морепродукти описує портал Іvona.

Правильна робота кишечника

У червоних та бурих водоростях є велика кількість фукоксантину – це пігмент, який сприяє прискореному виведенню жирів з шлунково-кишкового тракту.

Читайте також: Які фрукти цьогоріч будуть в дефіциті: думка експертів

Також водорості багаті на альгінат, який захищає слизову оболонку кишечника та шлунка від пошкоджень. Він запобігає розвитку гастриту та виразкової хвороби.

Крім того, водорості містять клітковину, яка потрібна для хорошого функціонування кишечника.

Міцний імунітет

Водорості сприяють створенню умов для посиленого розмноження корисної мікрофлори у кишечнику. Відповідно це добре впливає на стан імунної системи.

Також ці рослини мають речовини, що активізують вироблення лейкоцитів, які здатні захистити наш організм.

суші

У суші використовують водорості

Нормалізація артеріального тиску

Водорості поліненасичені жирними кислотами Омега-3. Які у свою чергу сприяють поліпшенню складу крові, знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, нормалізує артеріальний тиск.

Нормалізація жіночих гормонів

Вживання водоростей покращить рівень естрогену в крові. За словами експертів, активно додавати у раціон водорості слід у час наближення до менопаузи.

Здорова щитовидна залоза

Всі морські водорості мають багато йоду, який потрібно для здорової роботи щитовидної залози.

Як стверджують фахівці, йод з водоростей засвоюється краще, ніж з йодованої солі.

Читайте також: Як правильно вечеряти, щоб схуднути