Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Як приготувати рататуй: детальний рецепт французької страви

      Рататуй – рецепт приготування рататую
      Рататуй – рецепт приготування рататую / whatclarkcooked

      Рататуй – це літня овочева страва французької кухні, яка готується з баклажанів, кабачків і помідорів. Але незрівнянний смак рататую криється в його соусі, який зовсім нескладно приготувати. Класичний рецепт французького рататую – далі в матеріалі.

      Хоч рататуй і належить до французької кухні, але українці дуже полюбили цю страву. Адже всі інгредієнти ростуть на наших городах, а в літку їхня вартість просто смішна! Рецепт страви досить простий, але красивий вигляд рататую дозволяє подавати його навіть на свята.

      Читайте також: Як зварити смачний борщ: рецепти приготування української страви

      Рецепт рататую

      Рататуй – рецепт приготування рататую
      Рататуй готується з помідорів, баклажанів та кабачків 

      Інгредієнти для рататую:
      - 2 середніх баклажана
      - 1-2 середніх кабачка
      - 4-5 середніх помідора
      - сіль та перець.

      Для соусу:
      - 1 невелика цибулина;
      - 1/2 шт. болгарського перцю;
      - 2 стиглих і солодких помідора;
      - 1 ст.л. томатної пасти;
      - 2 ст.л. сухого вина;
      - 2 ст.л. оливкової олії для смаження;
      - сіль та перець.

      Для пряної приправи:
      - 1/4 шт. перцю чилі;
      - 1/2 шт. болгарського перцю;
      - 1 ст.л. петрушки;
      - 1 зубчик часнику;
      - 3 ст.л. оливкової олії.

      Рецепт приготування рататую:

      1. Баклажани і кабачки нарізати кружальцями завтовшки 2-3 мм. Помідори нарізати так само, якщо вони завеликі, то можна різати півкільцями.

      Читайте також: Що приготувати на вечерю в мультиварці: рецепти смачних страв

      2. Для соусу: цибулю та перець дрібно наріжте. Помідори обдайте кип'ятком та зніміть з них шкіру, також дрібно наріжте. Додайте на сковорідку олію, обсмажте цибулю, потім додайте перець та помідори, тушкуйте 5-7 хвилин. Додайте томатну пасту, сіль, перець і доведіть до кипіння. Влийте біле вино, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь.

      Рататуй – рецепт приготування рататую
      Секрет ідеального рататую криється в соусі та пряній приправі

      3. На дно форми для запікання викладіть готовий соус. На соус вертикально викладіть скибочки овочів, чергуючи: помідор, баклажан, кабачок. Заповніть так всю форму.

      4. Для приправи: чилі і болгарський перець наріжте дрібними кубиками. Зелень вимийте, обсушіть і дрібно наріжте. Часник очистіть та дрібно наріжте. Перемішайте в мисці зелень, перець, часник, додайте оливкову олію та ще раз вимішайте.

      Читайте також: Що приготувати з кабачків: рецепти приготування швидких та простих страв

      5. Овочі в формі посоліть зверху та покрийте пряною заправкою. Накрийте форму з рататуєм пергаментним папером і запікайте 60 хвилин в нагрітій до 180-190 градусів духовці. Після приготування дайте страві постояти в духовці ще 10-15 хвилин.

      Нехай смакує!

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук