Шоколадний десерт, або як його називають торт-помадка "Балуа" (fondant baulois) – справжня насолода для тих, хто жити не може без шоколаду.

Читайте також Котлети з грибами чи фрикадельки з овочами: страви з курячого фаршу, які посмакують кожному

Дуже простий в приготуванні і неймовірно смачний десерт чимось схожий на брауні, але з меншою кількістю борошна. Він доволі щільний, коли холодний, і пористий, коли нагрітий. Особливо смачно, якщо зверху ще полити шоколадом і додати кульку морозива.

Рецепт торта-помадки "Балуа"

  • Час: 6 годин
  • Порції: 8

Приготування:

  • Яйця збиваємо з цукром до пухкої піни, хвилин 5 – 7 на максимальній швидкості комбайна.
  • Шоколад розтоплюємо на водяній бані разом з маслом.
  • Додаємо в яєчну масу шоколадну. Перемішуємо і додаємо борошно. Знову перемішуємо.
  • Викладаємо в форму з пергаментом, змащену вершковим маслом та присипану борошном. Бажано дати відпочити тісту в холодильнику 1 годину. Це дасть хрустку скоринку, через те, що пухирці повітря підіймуться на верх і при запіканні створять її. ️
  • Запікаємо перші 5 хвилин при 200 градусах, далі ще 35 – 40 хвилин при 120 градусах. Пиріг має бути "живим" всередині.
  • Дістаємо, даємо трішки охолонути і підрізаємо. Він може трішки впасти. Даємо стабілізуватися у холодильнику мінімум 4 години.

Смачного!