Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Рецепти салатів для пікніка на природі, які можна швидко приготувати

      Рецепти салатів для пікніка на природі
      Рецепти салатів для пікніка на природі / 24 Канал

      Сезон пікніків стартував! Плануючи пікнік не забудьте про салати, які стануть чудовим доповненням до основної страви. Ви можете приготувати їх зарання або ж готувати прямо на природі. Рецепти простих та швидких салатів для пікніку, а також кілька універсальних порад щодо приготування – далі в матеріалі.

      Вихідні на травневі свята в 2018 році особливо радують українців, адже буде можливість відпочити одразу чотири дні поспіль – 28 (субота), 29 (неділя), 30 квітня (понеділок) та 1 травня (вівторок). Якщо ви не плануєте подорож на ці вихідні, то наполегливо радимо влаштувати собі вихідний на свіжому повітрі, з вогнищем, шашликом і, звісно ж, з салатами із свіжих овочів!

      Читайте також: Який гарнір подати до шашлику: 5 смачних рецептів

      Як приготувати салати на пікнік

      Під час приготування салатів на пікнік варто бути уважним. Не бажано брати із собою салати із перероблених продуктів (наприклад, ковбаси чи шинки), а також відмовтесь від жирних соусів (особливо, від майонезу). Салати з такими інгредієнтами можуть швидко зіпсуватися, і ваш пікнік закінчиться далеко не так, як ви собі запланували.

      Якщо не хочете довго готувати – просто візьміть із собою свіжі овочі. Їх можна нарізати та приправити оливковою олією, лимонним соком чи бальзамічним оцтом. Кислувата заправка в салаті розбудить ваш апетит, а овочі допоможуть уникнути переїдання.

      До того ж, пам'ятайте, що головна страва пікніку – шашлик – досить важка для шлунку. Тож не додавайте до салатів "важких" інгредієнтів. Наприклад, картоплю чи м'ясо. Якщо не хочете готувати на природі, то нарізати салати можна і вдома – складіть всі інгредієнти в герметичний посуд, а на пікніку просто їх перемішайте.

      Читайте також: Рецепти маринадів для шашлику, які зроблять м'ясо неймовірно ніжним

      Салат з яблука та селери

      Рецепти салатів для пікніка на природі
      Рецепт салату з яблука та селери

      Інгредієнти:
      × 150 грамів кисло-солодких яблук;
      × 120 грамів селери ;
      × 1/3 лимона;
      × 1/2 склянки волоських горіхів;
      × сіль і чорний перець;
      × 30 грамів зеленого салату.

      Як приготувати салат з яблук та селери:

      1. Почистіть яблука – виріжте серцевину, потім зніміть шкурку і поріжте соломкою середньої товщини. Щоб яблука не потемніли – полийте їх лимонним соком. Селеру поріжте такими ж шматочками, як і яблуко. Салат порвіть руками.

      2. Горіхи почистіть та подрібніть. За бажанням можете обсмажити на сковороді без масла, так вони будуть більш ароматними. Змішайте всі інгредієнти в мисці. Додайте сіль, перець або інші спеції за бажанням. Заправити салат можна оливковою олію або сметаною.

      Теплий салат із овочів-гриль

      Рецепти салатів для пікніка на природі
      Рецепт теплого салату з овочами-гриль

      Інгредієнти:
      × баклажани – 2 шт.;
      × кабачок;
      × солодкий перець;
      × ріпчаста цибуля – 2 шт.;
      × помідори – 1-2 шт.;
      × черрі 12 шт.

      Для маринаду:
      × вода 1 л.;
      × сіль 2 ст.л.;
      × цукор 1 ст.л.;
      × оцет 2 ст.л.

      Для заправки:
      × оливкова олія 2 ст.л.;
      × мед 1 ч.л.;
      × бальзамічний оцет 1 ч.л.;
      × зелень за смаком.

      Як приготувати теплий салат із овочів-гриль:

      1. Очистіть перець від насіння, але не зрізайте шкірку. Наріжте перець на четвертинки. Баклажани і кабачок помийте, обсушіть та наріжте пластинками. Щоб позбутися гіркоти баклажанів, попередньо замочіть їх у холодній водій на 10-15 хвилин. Якщо помідори великі – наріжте їх, якщо це черрі або просто невеликі помідори – можете їх залишити цілими.

      2. Приготуйте маринад з води, солі, цукру та оцту. Залийте овочі маринадом та дайте їм настоятись 20-30 хвилин.

      3. Обсмажуйте овочі на грилі або просто нанизайте їх на шампури. Після смаження зніміть шкірку з помідорів та перцю

      4. Наріжте зелень та цибулю. Додайте до приготованих овочів та заправте сумішшю олії, меду та бальзамічного оцту.

      Читайте також: Рецепти шашлику із свинини, баранини та курки, які можна приготувати на природі

      Рецепт салату для пікніку з куркою і грейпфрутом

      Рецепти салатів для пікніка на природі
      Рецепт салату з куркою та грейпфрутом

      Інгредієнти:
      × куряча грудка – 500 г;
      × грейпфрут;
      × рукола – 100 г;
      × петрушка – 1 пучок;
      × свіжа м'ята – ½ пучка;
      × соєвий соус – 100 мл;
      × оливкова олія – ​​2 ст. л.;
      × кунжут – 1 ½ ст. л.

      Як приготувати салат з куркою і грейпфрутом:

      1. Курку залийте соєвим соусом та залиште за 30-40 хвилин. За бажанням ви можете обсмажити курку ще вдома або ж запекти її в духовці. Але ми радимо обсмажити курку на грилі вже на природі, або ж просто посмажити на шампурах. Так вона буде ще ароматнішою.

      2. Грейпфрут очистіть від шкірки, плівок та насіння. Наріжте м'якоть невеликим шматочками. Петрушку та м'яту помийте і наріжте. Руколу миємо та ріжемо. За бажанням, можете залити її цілою.

      3. Нарізаємо обсмажену курку, додаємо грейпфрут, петрушку, м'яту та руколу. Заправте оливковою олією.

      Зелений салат з редису та моцарели

      Рецепти салатів для пікніка на природі
      Рецепт салату з редису та моцарели

      Інгредієнти:
      × редиска – 4-5 шт.;
      × 250 г моцарели;
      × зелена цибуля;
      × мікс-салату;
      × сіль та перець за смаком
      × оливкова олія для заправки.

      Як приготувати зелений салат з редису та моцарели:

      1. Салат помийте та обсушіть, порвіть руками. Моцарелу наріжте невеликими шматочками, редис поріжте кільцями.

      2. Перемішайте всі інгредієнти, заправте сіллю, перцем та оливкою олією. Посипте салат порізаною зеленою цибулею.

      Читайте також: Меню на пікнік: 14 рецептів страв, які можна приготувати на природі

      Східний салат з моркви та редису

      Рецепти салатів для пікніка на природі
      Рецепт салату з моркви та редису на пікнік

      Інгредієнти:
      × морква – 2-3 шт.;
      × редис – 4-5 шт.;
      × сік одного лимона;
      × 1 ст.л. меду;
      × ½ чайної ложки меленої паприки;
      × дрібка кориці;
      × 60 мл оливкової олії;
      × пучок свіжої м'яти.

      Як приготувати східний салат з моркви та редису:

      1. Моркву та редис наріжте кружальцями. Для заправки змішайте сік лимона, мед, паприку, корицю та оливкову олію.

      Читайте також: ТОП-3 рецепти смачних перекусів для весняного пікніка

      2. Залийте заправкою моркву та редис і добре перемішайте. Перед подачею посипте свіжою м'ятою.

      Смачного відпочинку!

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук