Вихідні на травневі свята в 2018 році особливо радують українців, адже буде можливість відпочити одразу чотири дні поспіль – 28 (субота), 29 (неділя), 30 квітня (понеділок) та 1 травня (вівторок). Якщо ви не плануєте подорож на ці вихідні, то наполегливо радимо влаштувати собі вихідний на свіжому повітрі, з вогнищем, шашликом і, звісно ж, з салатами із свіжих овочів!

Читайте також: Який гарнір подати до шашлику: 5 смачних рецептів

Як приготувати салати на пікнік

Під час приготування салатів на пікнік варто бути уважним. Не бажано брати із собою салати із перероблених продуктів (наприклад, ковбаси чи шинки), а також відмовтесь від жирних соусів (особливо, від майонезу). Салати з такими інгредієнтами можуть швидко зіпсуватися, і ваш пікнік закінчиться далеко не так, як ви собі запланували.

Якщо не хочете довго готувати – просто візьміть із собою свіжі овочі. Їх можна нарізати та приправити оливковою олією, лимонним соком чи бальзамічним оцтом. Кислувата заправка в салаті розбудить ваш апетит, а овочі допоможуть уникнути переїдання.

До того ж, пам'ятайте, що головна страва пікніку – шашлик – досить важка для шлунку. Тож не додавайте до салатів "важких" інгредієнтів. Наприклад, картоплю чи м'ясо. Якщо не хочете готувати на природі, то нарізати салати можна і вдома – складіть всі інгредієнти в герметичний посуд, а на пікніку просто їх перемішайте.

Читайте також: Рецепти маринадів для шашлику, які зроблять м'ясо неймовірно ніжним

Салат з яблука та селери

Рецепти салатів для пікніка на природі
Рецепт салату з яблука та селери

Інгредієнти:
× 150 грамів кисло-солодких яблук;
× 120 грамів селери ;
× 1/3 лимона;
× 1/2 склянки волоських горіхів;
× сіль і чорний перець;
× 30 грамів зеленого салату.

Як приготувати салат з яблук та селери:

1. Почистіть яблука – виріжте серцевину, потім зніміть шкурку і поріжте соломкою середньої товщини. Щоб яблука не потемніли – полийте їх лимонним соком. Селеру поріжте такими ж шматочками, як і яблуко. Салат порвіть руками.

2. Горіхи почистіть та подрібніть. За бажанням можете обсмажити на сковороді без масла, так вони будуть більш ароматними. Змішайте всі інгредієнти в мисці. Додайте сіль, перець або інші спеції за бажанням. Заправити салат можна оливковою олію або сметаною.

Теплий салат із овочів-гриль

Рецепти салатів для пікніка на природі
Рецепт теплого салату з овочами-гриль

Інгредієнти:
× баклажани – 2 шт.;
× кабачок;
× солодкий перець;
× ріпчаста цибуля – 2 шт.;
× помідори – 1-2 шт.;
× черрі 12 шт.

Для маринаду:
× вода 1 л.;
× сіль 2 ст.л.;
× цукор 1 ст.л.;
× оцет 2 ст.л.

Для заправки:
× оливкова олія 2 ст.л.;
× мед 1 ч.л.;
× бальзамічний оцет 1 ч.л.;
× зелень за смаком.

Як приготувати теплий салат із овочів-гриль:

1. Очистіть перець від насіння, але не зрізайте шкірку. Наріжте перець на четвертинки. Баклажани і кабачок помийте, обсушіть та наріжте пластинками. Щоб позбутися гіркоти баклажанів, попередньо замочіть їх у холодній водій на 10-15 хвилин. Якщо помідори великі – наріжте їх, якщо це черрі або просто невеликі помідори – можете їх залишити цілими.

2. Приготуйте маринад з води, солі, цукру та оцту. Залийте овочі маринадом та дайте їм настоятись 20-30 хвилин.

3. Обсмажуйте овочі на грилі або просто нанизайте їх на шампури. Після смаження зніміть шкірку з помідорів та перцю

4. Наріжте зелень та цибулю. Додайте до приготованих овочів та заправте сумішшю олії, меду та бальзамічного оцту.

Читайте також: Рецепти шашлику із свинини, баранини та курки, які можна приготувати на природі

Рецепт салату для пікніку з куркою і грейпфрутом

Рецепти салатів для пікніка на природі
Рецепт салату з куркою та грейпфрутом

Інгредієнти:
× куряча грудка – 500 г;
× грейпфрут;
× рукола – 100 г;
× петрушка – 1 пучок;
× свіжа м'ята – ½ пучка;
× соєвий соус – 100 мл;
× оливкова олія – ​​2 ст. л.;
× кунжут – 1 ½ ст. л.

Як приготувати салат з куркою і грейпфрутом:

1. Курку залийте соєвим соусом та залиште за 30-40 хвилин. За бажанням ви можете обсмажити курку ще вдома або ж запекти її в духовці. Але ми радимо обсмажити курку на грилі вже на природі, або ж просто посмажити на шампурах. Так вона буде ще ароматнішою.

2. Грейпфрут очистіть від шкірки, плівок та насіння. Наріжте м'якоть невеликим шматочками. Петрушку та м'яту помийте і наріжте. Руколу миємо та ріжемо. За бажанням, можете залити її цілою.

3. Нарізаємо обсмажену курку, додаємо грейпфрут, петрушку, м'яту та руколу. Заправте оливковою олією.

Зелений салат з редису та моцарели

Рецепти салатів для пікніка на природі
Рецепт салату з редису та моцарели

Інгредієнти:
× редиска – 4-5 шт.;
× 250 г моцарели;
× зелена цибуля;
× мікс-салату;
× сіль та перець за смаком
× оливкова олія для заправки.

Як приготувати зелений салат з редису та моцарели:

1. Салат помийте та обсушіть, порвіть руками. Моцарелу наріжте невеликими шматочками, редис поріжте кільцями.

2. Перемішайте всі інгредієнти, заправте сіллю, перцем та оливкою олією. Посипте салат порізаною зеленою цибулею.

Читайте також: Меню на пікнік: 14 рецептів страв, які можна приготувати на природі

Східний салат з моркви та редису

Рецепти салатів для пікніка на природі
Рецепт салату з моркви та редису на пікнік

Інгредієнти:
× морква – 2-3 шт.;
× редис – 4-5 шт.;
× сік одного лимона;
× 1 ст.л. меду;
× ½ чайної ложки меленої паприки;
× дрібка кориці;
× 60 мл оливкової олії;
× пучок свіжої м'яти.

Як приготувати східний салат з моркви та редису:

1. Моркву та редис наріжте кружальцями. Для заправки змішайте сік лимона, мед, паприку, корицю та оливкову олію.

Читайте також: ТОП-3 рецепти смачних перекусів для весняного пікніка

2. Залийте заправкою моркву та редис і добре перемішайте. Перед подачею посипте свіжою м'ятою.

Смачного відпочинку!