Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Що приготувати на вечерю швидко і легко: рецепти страв

      12228 Читать новость на русском
      Що приготувати на вечерю швидко і легко: рецепти страв
      Що приготувати на вечерю швидко і легко: рецепти страв / 24 Канал

      Напевно, кожен із нас запитував себе, що приготувати на вечерю. Адже, з одного боку, не хочеться довго поратись на кухні, а з іншого, хочеться смачних домашніх страв. Тому ми пропонуємо вам рецепти страв, які ви зможете приготувати на вечерю дуже швидко і при цьому будете насолоджуватись їх смаком.

      Якщо ви саме той, кому постійно не вистачає часу на приготування смачної їжі, то відтепер у вас не буде змоги використовувати цю відмовку! Адже відомий англійський шеф-кухар Джеймі Олівер довів, що приготувати смачний обід чи вечерю можна всього за 30 хвилин. У його арсеналі багато рецептів, які не вимагають ні багато часу, ні особливих навиків кулінарії.

      Читайте також: Що приготувати з гарбуза: корисні рецепти

      Сьогодні ми ділимось з вами рецептами Джеймі Олівера, які врятують не одну вашу вечерю!

      Рецепти, які можна приготувати на вечерю швидко і легко

      Фрикадельки від Франчески

      Час приготування: 30 хвилин
      Кількість порцій: 6

      Що приготувати на вечерю: рецепти страв
      Що приготувати на вечерю – рецепт фрикадельок

      Інгредієнти:
      × 500 г яловичого фаршу;
      × 40 г мелених сухарів і трохи для панірування;
      × 30 г тертого сиру;
      × 175 мл молока;
      × 150 мл оливкової олії Extra Virgin;
      × 800 г консервованих томатів у власному соку;
      × 2 лаврові листки;
      × 2 зубчики часнику (дрібно натерти);
      × 1/2 пучка петрушки (дрібно порубати);
      × 1 ч.л. сушеного орегано;
      × 2 яйця;
      × дрібка перцю чилі.

      Рецепт приготування фрикадельок на вечерю:

      1. Змішайте всі інгредієнти для фрикадельок – фарш, сухарі, тертий сир, молоко, часник, петрушку, орегано, яйця та перець чилі. Посоліть і поперчіть за смаком. Розділіть отриманий фарш на невеликі шматочки по 45 г і скачайте з них кульки. Вони повинні вийти не занадто щільними. Обваляйте м'ясні кульки в мелених сухарях.

      2. Розігрійте духовку до 190С. Оливкову олію прогрійте на сковороді і обсмажте на ньому м'ясні кульки до скоринки.

      3. Перекладіть у деко для запікання, додайте консервовані томати, додайте оливкову олію, сіль і лаврові листи. Запікайте 30 хвилин, кожні 10 хвилин поливайте фрикадельки соусом. Подавайте присипавши тертим сиром.

      Читайте також: Що приготувати з картоплі: три прості рецепти від Гордона Рамзі

      Запечені курячі крильця з травами

      Час приготування: 30 хвилин
      Кількість порцій: 4-6

      Що приготувати на вечерю: рецепти страв
      Що приготувати на вечерю – рецепт запечних курячих крилець

      Інгредієнти:
      1 кг курячих крил без кінчиків
      3 ст.л. оливкової олії
      сік половинки лимона
      порубані кілька гілочок чебрецю, петрушки або іншої зелені

      Рецепт приготування курячих крилець на вечерю:

      1. Розігрійте духовку до 220С. Обваляйте крильця в суміші солі, перцю, оливкової олії і лимонного соку (трохи залиште). Викладіть крильця на деко так, щоб між ними було достатньо місця, і відправте в духовку.

      2. Готуйте 15 хвилин, потім переверніть і запікайте ще 10-15 хвилин. Посипте крильця рубаними травами і цибулею, збризніть лимонним соком і подавайте. За бажанням можна додатково приготувати гарнір з картоплі або рису.

      Читайте також: Що приготувати на вечерю в мультиварці: рецепти смачних страв

      Куряча грудка з тушкованими овочами і картопляною запіканкою

      Час приготування: 15 хвилин
      Кількість порцій: 4

      Що приготувати на вечерю: рецепти страв
      Що приготувати на вечерю – рецепт курячої грудки з картопляною запіканкою

      Інгредієнти:
      × 800 г картоплі;
      × 3 цибулини;
      × оливкова олія;
      × 1 курячий бульйонний кубик;
      × ½ пучка свіжого базиліку;
      × 100 мл вершків;
      × 30 г сиру пармезан;
      × 4 курячі грудки вагою по 120 г;
      × кілька гілочок свіжого розмарину;
      × 2 скибочки бекону;
      × 200 г цибулі-порей;
      × 200 г шпинату;
      × 200 г замороженого гороху.

      Рецепт приготування курячої грудки з тушкованими овочами і картопляною запіканкою на вечерю:

      1. Розігрійте духовку в режимі гриль і закип'ятіть воду. Наріжте картоплю тонкими слайсами, залийте окропом і залиште варитися під кришкою протягом 8-10 хвилин.

      2. Очистіть цибулю і наріжте так само, як картоплю. Обсмажте на оливковій олії цибулю разом з морською сіллю, чорним перцем і бульйонним кубиком. Якщо цибуля пригоратиме, додайте трохи води.

      3. Викладіть курку на аркуш паперу для запікання, натріть сіллю, перцем і посипте розмарином. Відбийте грудки качалкою.

      4. Обсмажте курку на сковорідці з 1 столовою ложкою оливкової олії по 3-4 хвилини з кожного боку до золотистого кольору і готовності.

      5. Злийте воду з картоплі, додайте цибулю, перемішайте і викладіть у форму для запікання. Залийте вершками, присипте тертим сиром і поставте в духовку.

      6. Цибулю -порей поріжте вздовж, промийте і дрібно поріжте. Тушкуйте з 1 ложкою оливкової олії, постійно помішуючи. Поріжте бекон і додайте до курки, злегка обсмажте.

      7. Додайте шпинат і горох до цибулі-порей і тушкуйте, поки горох не стане м'яким. Викладіть курку на "подушку" з овочів та подавайте з картопляною запіканкою.

      Читайте також: Рецепти шашлику із свинини, баранини та курки, які можна приготувати на природі

      Гратен з цукіні

      Час приготування: 30 хвилин
      Кількість порцій: 6

      Що приготувати на вечерю: рецепти страв
      Що приготувати на вечерю – рецепт гратену із цукіні

      Інгредієнти:
      × 2 ст. л. качиного жиру (або оливкової олії);
      × 3 цибулини, дуже тонко нарізати;
      × 180 г рису басматі;
      × 7 середніх цукіні, тонко нарізати (можна замінити на звичайний кабачок);
      × 500 мл курячого або овочевого бульйону;
      × 150 г твердого сиру;
      × морська сіль і мелений чорний перець;
      × оливкова олія.

      Рецепт приготування гратену з цукіні на вечерю:

      1. Поставте на слабкий вогонь велику сковороду, додайте в неї качиний жир (або оливкову олію) і трохи води. Коли жир розтопиться і нагріється, додайте нарізану цибулю і смажте, поки вона не стане м'якою. Тим часом ретельно промийте рис холодною проточною водою.

      2. Коли цибуля буде готовою , додайте в сковороду цукіні і рис. Перемішайте і влийте гарячий бульйон. Додайте вогонь і готуйте 5 хвилин, періодично помішуючи. В суміші повинна залишитися рідина, тому при необхідності долийте трохи бульйону. Зніміть сковороду з вогню і додайте в неї 100 г тертого сиру. Приправте сіллю і перцем за смаком.

      3. Змажте олією форму для запікання або неглибоку керамічну каструлю. Викладіть у форму суміш таким чином, щоб більша частина скибочок цукіні була зверху – тоді рідина буде менше википати. Посипте сиром, що залишився.

      4. Поставьте в духовку, розігріту до 190С, на 20 хвилин. Верх гратену повинен підрум'янитися, а рис – повністю зваритися і увібрати більшу частину рідини. Подавайте з м'ясом або рибою і свіжим овочевим салатом. За бажанням – посипте зверху кукурудзою.

      Читайте також: Рецепти салатів для пікніка на природі, які можна швидко приготувати

      Спагеті з фрикадельками

      Час приготування: 25 хвилин
      Кількість порцій: 4-6

      Що приготувати на вечерю: рецепти страв
      Що приготувати на вечерю – рецепт спагеті з фрикадельками

      Інгредієнти:
      × 500 г спагеті;
      × 800 г консервованих томатів у власному соку;
      × 250 г яловичого фаршу;
      × 250 г свинячого фаршу;
      × 2 шматочки черствого хліба (попередньо видалити шкірку);
      × кілька листя свіжого базиліку;
      × 1 гілочка свіжого розмарину;
      × половинка сушеного перцю чилі;
      × 1 яйце;
      × морська сіль і мелений чорний перець.

      Рецепт приготування спагеті з фрикадельками на вечерю:

      1. Подрібніть 2 шматочки черствого хліба до стану дрібної крихти. Порубати листя базиліку і розмарину, в великій мисці змішайте з яловичим і свинячим фаршем. Покришіть в блюдо перець чилі, додайте сире яйце і крихту з хліба. Посоліть і поперчіть, все змішайте і розкачайте кульки діаметром 1,5 см (в середньому, їх повинно вийти 40 штук).

      2. Викладіть консервовані томати у велику сковорідку і поставте її на повільний вогонь. В іншу сковороду влийте столову ложку оливкової олії, поставте на середній вогонь і викладіть фрикадельки, обсмажуйте їх протягом 5-10 хвилин, до утворення золотистої скоринки. Перекладіть підрум'янені фрикадельки в сковороду до соусу, перемішайте, накрийте кришкою і залиште тушкуватися до повної готовності фрикадельок.

      3. За 10 хвилин до готовності фрикадельок – опустіть спагеті в киплячу підсолену воду і варіть до повної готовності, періодично помішуючи. Коли спагеті досягнуть стану "аль денте" (залишаться твердуватими, але не будуть уже жорсткими), відкиньте на друшляк. Додайте пасту до фрикадельок в соусі. Або розкладіть пасту по глибоких тарілках, зверху покладіть фрикадельки і полийте соусом, прикрасьте тертим пармезаном, листям базиліка і декільком краплями оливкової олії.

      Рецепт приготування спагеті з фрикадельками від Джеймлі Олівера (відео)

       

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук