На початку 90-х ідея оживити британський паб виникла у Майкла Белбена.

“Принцип роботи цього закладу такий - пропонувати висококласну їжу у звичайному середовищі, їжу, якою зазвичай ви б могли поласувати тільки у ресторані, їжу, яку ми не могли дозволити собі, поки не зробили те, що зробили”, - каже власник гастропабу The Eagle (Лондон) Майк Белбен.

Рубен Родрігес родом з португальського острова Мадейра. Він є одним із семи кухарів, які працюють в The Eagle. Щодня у гастропабі готують свіжі страви. Вранці до приготування наїдків долучаються навіть швейцари та офіціанти.

“Тут у вас багато волі. Це зовсім інша кухня. Ви постійно контактуєте з клієнтами, адже вони можуть спостерігати за тим, як ви готуєте. Ви можете готувати все, що заманеться. Ідеї з вашої країни або те, чого вас вчила мати, тут можна реалізувати будь-який задум. Адже в нас працюють дуже хороші кухарі з усього світу”, - розповідає кухар гастропабу The Eagle (Лондон) Рубен Родрігес.

Щодня у меню The Eagle ви знайдете 9 страв - таке собі поєднання різноманітних європейських кухонь. Італійські та іспанські нотки кухарі вплітають у традиційні англійські наїдки. Меню закладу оновлюють щодня. Не змінюється у ньому лише одна страва - сендвіч Біф-ана зі стейком. Тонко нарізані шматочки м’яса впродовж кількох годин маринують в цибулі, червоному перці, оливковій олії та прянощах.

М’ясо швидко підсмажують при високій температурі. Булочку скроплюють оливковою олією, а потім викладають в неї салат. М’яса для сендвіча кухарі не шкодують. Як найкраще з’їсти його, знає Майкл Белбен.

“Серветки - чи не найважливіша частина цієї справи. Їжте за допомогою пальців, ніж та виделка не потрібні. Дуже смачно”, - зазначив Майк Белбен.

Гастропаби швидко стали популярними у Великій Британії. Та найкращим таким закладом у Лондоні все ж залишається The Eagle. Навіть попри те, що його відкрили майже 20 років тому.