Віп-гостей закладу інколи обслуговує сам шеф-кухар.

Герт Кльоцке (шеф-кухар готелю Gripsholms Vаrdshus, Швеція): "Влітку наші страви дуже легкі. Ми їх готуємо надворі. Наше меню залежить від пори року. Восени, наприклад, у нас багато страв з дичини та грибів."

Vаrdshus - це один з найстаріших готелів Швеції. Він працює вже впродовж 4 століть. Декілька років тому будівлю повністю переробили. Нині Vаrdshus пропонує найкращі номери та їжу.

Готувати страви у ресторані готелю Vаrdshus Герту Кльоцке допомагають 20 людей. Сюди також приїжджають найкращі кухарі Швеції, аби почерпнути досвід. А повчитися дійсно є у кого.

Саме під керівництво пана Кльоцке у 2004 році шведська збірна перемогла на кулінарних Олімпійських іграх. Журі не встояло перед вишневим шербетом, який приготували шведи.

У ресторані Vаrdshus страви завжди легкі та прості. Типовим наїдком у середині літа тут є грінка з оселедцем.

Герт Кльоцке (шеф-кухар готелю Gripsholms Vаrdshus, Швеція): "Страва дуже проста, у ній немає нічого хитромудрого. У минулому оселедець подавали з багатими соусами. Нині ми робимо все навпаки і дотримуємося простоти."

Оселедець подають на шматочку хліба із насінням соняшника та з молодою картоплею. Страву прикрашають кропом і мангольдом. Особливими грінки Герта Кльоцке робить соус, з яким їх подають. Трохи каперсів, маринаду та гірчиці - саме те, що треба. Аби це все приготувати, не потрібно багато часу. Так що ж робить Герт Кльоцке, коли він не готує їжу?

Герт Кльоцке (шеф-кухар готелю Gripsholms Vаrdshus, Швеція): "Більшість часу я працюю. Однак, коли у мене вихідний, я люблю працювати з деревиною. Я маю літній будиночок. Інколи потрібно замінити вікно, чи вставити двері, або трохи їх розширити. Це і є моє хобі."

Місто Маріфред варте того, аби його відвідати влітку. Крім хорошої їжі, тут вам запропонують ще чимало цікавого.