З 2006 по 2010 роки фахівці досліджували в загальній складності 480 риб. На території землі Рейнланд-Пфальц було взято 63 змішаних проби, 23 з яких підтвердили наявність у м'ясі риб отруйних речовин.

Відзначається, що вміст у рибі діоксинів і поліхлорованих дифенілів перевищує встановлені в ЄС норми. У зв'язку з цим міністерство навколишнього середовища ФРН щоб уникнути отруєнь рекомендувало вживати в місяць не більше 200 грамів спійманої в Рейні риби.

Раніше дозволена кількість була більшою. Допускалося з'їдати на місяць від чотирьох до п'яти порцій по 230 грамів. Рекомендації стосуються, перш за все, любителів рибної ловлі. Відзначається, зокрема, що чим старше і більше риба, тим більша ймовірність, що її м'ясо отруєне.