Крім того, кажуть в Мінагро, держава має низку важелів, які можна задіяти, аби не допустити здорожчання хліба. В першу чергу, це стосується торгової надбавки, яку можна коригувати.

“В залежності від хліба, торговельна надбавка на тонні виробленої продукції від 320 до 500 грн. Ці всі торгові надбавки встановлюються обласними адміністраціями на регіональному рівні, тому це є фактор, який входить у формування ціни на хліб”, - каже заступник міністра аграрної політики Сергій Трегубенко.

Також вже затверджена програма компенсації відсоткових ставок за кредитами для сільськогосподарських виробників, зокрема, і хлібопекарям. Наразі чиновники збирають інформацію про обсяги залучених у банках позик, щоб остаточно визначитися із сумою відшкодування.