Великодньої теми не оминули і французькі кондитери. Задовго до свята магазини почали дражнити перехожих шоколадом на вітринах. Шоколадні яйця, курочки, півні, а найголовніше - кролик, який став великоднім персонажем. До слова, на Пасху у Франції їдять шоколад!
Свято Великодня у Франції вже давно перестало бути виключно релігійним. Пасха асоціюється з початком весни, радості, дитинства. Тому вибагливі кондитері створюють цілі шоколадні композиції, де герої - казкові персонажі.
Жіль Маршаль (креативний директор 'La Maison du Chocolat'): "Для мене тема сафарі пов'язана з дитинством. Я хотів зобразити сцену радості, веселощів. Завжди пригадується дитинство, це наче власні спогади. Сюжет також перегукується з відомим мультфільмом “Книга Джунглів” та “Мадагаскар”.
Француженка (покупець): "Купую солодкі сувеніри для дітей. Найважливіша все ж традиція шоколаду."
Ще один символ Великодньої Радості у Франції - дзвоники, їх також роблять з шоколаду. Однак, лідери з продажу - шоколадні яйця. Діти знаходити їх у кошиках, і з задоволенням ласують. Дуже популярні також шоколадні монетки - дарують їх дітям та дорослим, аби до наступної Пасхи жилось безбідно.