У Новій Зеландії для цього використовують десерт зі смаком суниць на основі молочних жирів та білків. Науковці кажуть, що смачний і водночас лікувальний десерт допомагає побороти діарею та зниження частки білих клітин крові.

″Морозиво стало новизною як для пацієнтів, так і для дослідників. Пацієнти неабияк зацікавлені вивчення дії лікувального десерту, оскільки цей продукт може їм допомогти″, - каже керівник досліджень лікування онкозахворювань Майк Фіндлі.

Над виготовленням цього десерту спільно працюють науковці із університету Окленда та фахівці однієї з найбільших у світі компаній з переробки молока - ″Фонтерра″. Вони кажуть, що дієти відіграють важливу роль у лікуванні онкозахворювань.

″Ми дійшли висновку, завдяки поєднанню молочних жирів та білків можна створити продукт, який допоможе людському організму протистояти негативним наслідкам хіміотерапії″, - каже професор Університету Окленда Джофф Кріссансен.

Молочні білки допомагають пацієнтам, які страждають від пониженого імунітету. Натомість молочні жири зменшують шкоду завдану шлунку та покращують кількість білих та червоних клітин крові. Зараз молочний десерт проходить клінічне випробовування. Його приймають близько двохсот пацієнтів у восьми онкологічних центрах.

″Це чудово. Я не люблю приймати таблетки, а морозиво - це значно кращий спосіб лікуватись″, - каже пацієнтка Полін Кроулі.

Пацієнти їдять щодня по 100 грамів лікувального морозива. Дієтичний курс вони починають ще за два тижні до хіміотерапії. Результати випробування диво-десерту обіцяють оприлюднити у кінці цього року.