Найбільше підвищилися з початку року ціни на продукти харчування - на 10,2%. Зокрема, овочі подорожчали протягом січня-березня на 45%, цукор - на 27%, сир і сир - на 22,4%, яйця - на 20,1%, молоко - на 19,4%, фрукти - на 16 , 3%, вершкове масло - на 10,7%, хліб - на 5,7%. Відносно стабільними залишалися ціни на м'ясо та м'ясопродукти, з початку року вони подорожчали на 0,3%. У березні, вперше після жовтня минулого року, відбулося зменшення проти попереднього місяця ціни на цукор - на 3,7%, на 1,1% подешевшали овочі.

У річному вимірі, тобто за березень 2010 в порівнянні з березнем 2009 року споживчі ціни підвищилися в області в середньому на 11,9%, за січень-березень 2010 в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - на 12%.

Приріст цін виробників промислової продукції за березень 2010 в порівнянні з попереднім місяцем склало 5,1%, проти грудня 2009 року - 9%, проти березня минулого року - 20,7%. За січень-березень 2010 в порівнянні з аналогічним періодом минулого року ціни виробників підвищилися в середньому на 17,5%.