Тут, на п’ятому поверсі свого часу насолоджувався виглядом єгипетський принц.
Сьогодні це королівство Майка Нормана. Кілька років тому колишній шеф-кухар стамбульського готелю КемпІнскі, відкрив зі своїми друзями ресторан "360 градусів".
Норман родом із Південної Африки, в Стамбулі живе понад 10 років. Майк хоч і поважає давні традиції, все ж дуже любить експериментувати.

Майк Норман (шеф-кухар ресторану "360 Градусів" (Стамбул)): “Сьогодні я готуватиму доволі просту рибну страву. Спершу викладаємо листя винограду, беремо філе риби дорадо. Тепер готуємо жовтий перець. Нам також потрібні смажений кабачок, зелена цибуля, яка добре смакує з рибою та шматочок лимона”.

Кухар поливає рибу оливковою олією та приправляє прянощами. Зверху кладе ще одне філе риби і загортає її у виноградне листя.
І все це Майк викладає на гриль. Якщо його не має - не біда - можна скористатися й тефлоновою сковорідкою. Готує страву кухар у печі впродовж 10 хвилин.

Майк Норман (шеф-кухар ресторану "360 Градусів" (Стамбул)): “Легко черпати натхнення з такої сильної турецької кухні, яку часто недооцінюють. Натхнення приходить від самого лише розуміння, що турки намагаються зробити. Турецькі страви дуже сильні та особливі”.

Поки риба готується, Майк робить фалафель - невеличкі котлети з меленого турецького гороху.
Печену рибу кухар виймає зі старого виноградного листя і кладе її на свіжі листочки.

Майк Норман (шеф-кухар ресторану "360 Градусів" (Стамбул)): “Страву я подаю з класичним соусом тахіні, а також з гранатовим соком, який робить делікатес одночасно і солодкуватим, і кислуватим.
Тепер свіжі гранатові зернинки. А також додаємо до страви трошки салату”.

Ресторан "360 градусів" неначе сучасний Стамбул - живий та енергійний, але йому також притаманна і любов до традицій.