Німецький шеф-кухар Гунтер Ботценгардт оселився на острові Гернсі більше 20 років тому і відкрив тут свій заклад. Ресторан має великий успіх.

Гунтер Ботценгардт (шеф-кухар ресторану Le Nautique, острів Гернсі): "З учорашнього вечора у мене залишилася одна порція риби. Також декілька молюсків. Все. Решту я продав. Декілька омарів навіть довелося позичати у друга. У мене було своїх 18, але я всіх їх продав."

Морепродукти рибалки виловлюють біля берегів острова щодня. Свою здобич пірнальники збирають на глибині до 20 метрів. Морські гребінці є фірмовою стравою на Гернсі. Гунтер - один з найкращих клієнтів рибалок. Він замовляє гребінці десятками.

Гунтер Ботценгардт (шеф-кухар ресторану Le Nautique, острів Гернсі): "Щодня я отримаю свіжі продукти. Я підходжу та спілкуюся з рибалками. Всі вони мої друзі. Якщо у них є хороша риба, вони обов’язково притримають її для мене."

Морські гребінці подають і як закуску, і як основну страву. Фішкою ресторану Le Nautique є крабове різото зі смаженими гребінцями. Рис для делікатесу кухар смажить на маслі з цибулею та білим вином. Потім додає курячий бульйон і помішує страву. Тоді кухар виймає з панцира краба м’ясо. Додає його з шафраном до різото. Смажить морські гребінці та подає їх з крабовим різото. Страву Гунтер поливає соусом з масла, вершків та кропу.

Гунтер Ботценгардт (шеф-кухар ресторану Le Nautique, острів Гернсі): "Перевагою нашого ресторану є картинка, яка постійно рухається. Приплив змінюється відпливом. Човни несподівано з’являються, і так само несподівано зникають. Картинка, як я вже казав постійно змінюється."

Пан Гунтер запевняє, що морська їжа у його ресторані найсмачніша. Більшість гостей абсолютно з ним погоджуються.