Себастіан Моттен родом з Парижа. Останні 10 років він мешкає на острові Реюньйон. Йому подобається використовувати у своїх стравах морські продукти, особливо зі справжньою бурбонською ваніллю.

“Ваніль - це щось особливе. Вона робить їжу дуже екзотичною. Її не можна використовувати надто багато. Потрібно додавати стільки, щоб отримати легкий ванільний аромат. Але так, щоб і було відчутно природний присмак риби”, - каже шеф-кухар (острів Реюньйон) Себастіан Моттен.

На острові Реюньйон бурбонської ванілі є вдосталь. У минулому територію навіть називали островом “бурбонів”. Ваніль - одна з найдорожчих пряностей у світі. Її вартість сягає сотень доларів за кілограм. Для своїх страв Себастіан Моттен вибирає інгредієнти сам. Сьогодні у меню особлива страва з регіону Індійського океану - риба Святого Петра.

“Рибу Святого Петра можна готувати по-різному. Ця риба дуже смачна. Для її приготування не потрібно багато додаткових інгредієнтів”, - зазначив шеф-кухар.

На ринку у столиці Сен-Дені можна знайти безліч свіжих продуктів. Не бракує там, звичайно, і ванілі. Найпрестижніший готель острова Реюньйон називається “Saint-Alexis”. Свого часу тут зупинявся екс-президент Франції - Жак Ширак. Керує готелем німкеня, яка закохалася в острів з першого візиту.

“Це французька заморська територія. Тому громадяни Франції мають тут певні переваги, зокрема мовні. Крім того, з Франції сюди легше добратися. Французи почувають себе тут як вдома, а європейці - у Європі”, - розповідає власниця готелю "Saint-Alexis" Інге Майтінгер.

Риба Святого Петра є рідкістю навіть для французьких гурманів. Спершу Себастіан Моттен відрізає плавники і смажить філе риби в оливковій олії.

“До риби ми додаємо овочі і подаємо її із смаженими картопляними чіпсами. Це дуже поширена страва на Реюньйоні”, - каже шеф-кухар Себастіан Моттен.

Страву поливають сметаною та викладають овочі. Коли все готово, рибу подають із картопляними чіпсами. Страву довершує особливий ванільний соус.