Поза тим, і вітчизняні інфекції становлять для українців чималу загрозу, особливо у розпал спекотного сезону, кажуть медики.

“Сезонний підйом в цьому році був виразніший, ніж, наприклад сальмонельоз, збільшився на 22%, в порівнянні з минулим роком. Чому - у зв'язку з тим, що різко погіршився ветеринарний контроль за харчовими продуктами”, - вважає завідувач лабораторією кишкових інфекцій Інституту епідеміології Анатолій Зарицький.

Найчастіше, каже експерт, інфекція розповсюджується по стихійних ринках, де продають продукцію неконтрольованої якості. Попри те, що більше тисячі людей від початку року уже заразилися "хворобою брудних рук", загальна ситуація, за словами епідеміологів, за межі контрольованої не вийшла.