Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Салати на зиму з баклажанів: прості рецепти приготування

      Рецепти салатів на зиму з баклажанів
      Рецепти салатів на зиму з баклажанів / Рassion

      Консервовані салати на зиму з баклажанів – це ідеальне доповнення до будь-якого гарніру. Взимку, коли так бракує свіжих овочів та фруктів, такі салати особливо рятують! Адже вони зберігають максимум користі та смаку свіжих овочів.

      Пропонуємо три рецепти салатів на зиму з баклажанів – з базиліком, кабачками та помідорами, а також салат з цибулево-томатним соусом. Оберіть той варіант, який вам більше до смаку, та обов'язково приготуйте!

      Читайте також: Консервовані кабачки: рецепти приготування на зиму

      Консервований салат з баклажанів і базиліка

      Рецепти салатів на зиму з баклажанів
      Рецепт салату з баклажанів і базиліка на зиму

      Якщо ви не дуже любите аромат базиліку, то його в рецепти можна замінити петрушкою, кінзою або ж чебрецем.

      Інгредієнти:
      - баклажани (середні або маленькі) – 2 кг;
      - цибуля ріпчаста – 7-8 шт.;
      - часник – 5-6 зубчиків на банку;
      - базилік зелений свіжий – 1 пучок (тільки листя);
      - чорний перець горошком – 15-20 шт.;
      - сіль – 2 ст. ложки для маринаду (також сіль для посипання баклажанів);
      - цукор – 6 ст. ложок;
      - оцет (9%) – 1,5 склянки;
      - вода – 2 склянки;
      - олія для смаження.

      Рецепт приготування салату на зиму з баклажанів та базиліком:

      1. Баклажани очистіть від шкірки, наріжте кружальцями завтовшки в 1 см, пересипте сіллю і залиште на 20-25 хвилин. Потім помийте їх під проточною водою, дайте стекти рідині і обсмажте на олії до золотистої скоринки. Цибулю наріжте великими кільцями, часник просто почистіть, різати його не треба.

      2. В простерилізовані банки викладіть шарами: баклажани, цибулю, пару зубчиків часнику, чорний перець горошком і 3-4 листочка базиліка (або гілочку іншої зелені), знову баклажани і так далі. Заповніть всі ємності, залишивши до верху близько 2 см.

      3. В емальованій каструлі змішайте воду, оцет, сіль і цукор. Доведіть до кипіння і відразу залийте салат, почекайте, поки маринад опуститься, при необхідності долийте ще. Закрийте банки кришками, переверніть та дайте охолонути. Після цього перенесіть салат в темне прохолодне місце.

      Читайте також: Кабачкова ікра: рецепт легкої консервації

      Консервований багатошаровий салат з баклажанами

      Рецепти салатів на зиму з баклажанів
      Рецепт багатошарового салату з баклажанами на зиму

      Інгредієнти для салату:
      - баклажани (середні або маленькі) – 4 шт.;
      - кабачки (маленькі) – 4 шт.;
      - цибуля ріпчаста – 4 шт.;
      - помідори (великі) – 4 шт.;
      - перець болгарський (великий) – 4 шт.;
      - часник – 10-12 зубчиків;
      - сіль за смаком;
      - олія для смаження овочів.

      Інгредієнти для маринаду:
      - оцет (9%) – 1 стакан;
      - вода – 0,5 літра;
      - чорний перець горошком – 10 шт.;
      - сіль – 1 ст. ложка;
      - цукор – 4 ст. ложки.

      Рецепт приготування багатошарового салату з баклажанами:

      1. Баклажани, кабачки і помідори наріжте кружальцями завтовшки близько 1 см, цибулю – великими кільцями, перець очистіть від насіння і розріжте на смужки. Кожен вид овочів окремо (на різних сковорідках) швидко обсмажте на сильному вогні. Перець, кабачки і баклажани трохи посоліть.

      2. В стерилізовані банки викладайте овочі шарами, на кожен шар видавлюйте через прес трохи часнику. В каструлі з'єднайте воду, оцет, чорний перець горошком, сіль і цукор, доведіть до кипіння, проваріть 2-3 хвилини і залийте маринадом салат. Закрутіть або закрийте кришками, переверніть, дайте охолонути і зберігайте в прохолодному місці.

      Читайте також: Що приготувати з кабачків: рецепти приготування швидких та простих страв

      Консервований салат з баклажанів в цибулево-томатному соусі

      Рецепти салатів на зиму з баклажанів
      Рецепт салату з баклажанів в цибулево-томатному соусі на зиму

      Інгредієнти:
      - баклажани (середі або маленькі) – 2 кг;
      - цибуля ріпчаста – 500 г;
      - помідори – 1 кг;
      - борошно для панірування;
      - сіль, чорний мелений перець – за смаком;
      - олія для смаження.

      Рецепт приготування салату з баклажанів в цибулево-томатному соусі:

      1. Баклажани наріжте кружальцями завтовшки близько 0,5 см, пересипте сіллю і залиште на 30 хвилин. Потім відіжміть від соку, промийте під проточною водою, дайте стекти рідині, присипте чорним меленим перцем, запаніруйте в борошні й обсмажте на олії до золотистого кольору.

      2. Цибулю наріжте півкільцями і тушкуйте на олії 5-7 хвилин. За цей час обдайте окропом помідори, зніміть з них шкірку і поріжте дуже маленькими шматочками. Додайте їх до цибулі, приправити сіллю і готуйте до того моменту, поки овочі не перетворяться практично в однорідну масу.

      Читайте також: Смачна запіканка з кабачків та картоплі: простий рецепт

      3. У підготовлені стерилізовані банки викладіть шарами баклажани і соус, накрийте кришками, простерилизуйте протягом 20 хвилин і закайте. Зберігайте в темному і прохолодному місці.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук