Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Салати на зиму з капусти: рецепти приготування

      Салати на зиму з капусти: рецепти приготування салатів з капусти на зиму
      Салати на зиму з капусти: рецепти приготування салатів з капусти на зиму / 1000.menu

      Літо та початок осені – ідеальний час для того, аби запастись на зиму салатами із сезонних овочів. Один із найпопулярніших салатів роблять саме на основі капусти. До нього можна додавати різні інгредієнти за смаком – помідори, перець, огірки тощо. Як приготувати салати на зиму з капусти та які існують тонкощі приготування – далі в матеріалі.

      Рецепти салатів з капусти користуються неймовірною популярність саме завдяки універсальності. Адже ці салати можна подавати як окрему страву, доповнення до гарніру, а також їх можна додавати в якості заправки до супу та борщу. 

      Як робити салати з капусти на зиму? Звісно, існує кілька секретів приготування, яких потрібно дотримуватись. Після шинкування капусту потрібно ошпарити окропом і потім добре її просушити. Так капуста буде більш ніжною. Перед закладанням в банку салат потрібно залишити, щоб він пустив сік. Цей ж сік можна додавати в банку, але потрібно залишити простір до кришки (4-5 сантиметрів), адже соку буде ще більше. Якщо ви цього не зробите, то банка може просто "вибухнути". Найкраще до капусти смакує кріп, але можна використовувати й іншу зелень. Але пам'ятайте, що салати з капусти з родзинками, кунжутом та яблуками можуть стояти не більше 2 тижнів, адже ці інгредієнти можуть пришвидшити процеси бродіння і зіпсують салат.

      Салат з капусти по-корейські на зиму

      Салати на зиму з капусти: рецепти приготування салаті з капусти на зиму
      Рецепт салату з капусти по-корейські на зиму

      Інгредієнти:
      - капуста білокачанна – 1 кг;
      - морква – 2 шт;
      - болгарський перець – 2 шт;
      - ріпчаста цибуля – 1 шт;
      - часник – 2-3 зубчики;
      - гострий перець – 1/2 шт;
      - сіль – 2 ст. л.;
      - цукор – 5 ст. л.;
      - оцет – 1,5 ст. л.;
      - чорний перець – 1/2 ч. л.;
      - олія – 7 ст. л.

      Рецепт приготування салату з капусти по-корейські на зиму:

      1. У капусти зніміть кілька пошкоджених і брудних верхніх листків, качан промийте проточною водою. Капусту пошинкуйте за допомогою спеціальної терки або великим ножом поріжте на дрібні полосочки. Викладіть капусту у велику й глибоку каструлю.

      2. На спеціальній тертці для овочів по-корейські натріть моркву довгими смужками і додайте в каструлю до капусти.

      3. Гострий перець чилі наріжте кільцями (його можна не додавати, тоді салат буде менш пікантним). Наріжте болгарський перець смужками.

      4. У каструлю додайте чорний мелений перець, гострий перець, болгарський перець, цукор і сіль. Всі овочі в каструлі добре перемішайте.

      5. Наріжте ріпчасту цибулю півкільцями і обсмажте на сковорідці 3-4 хвилини. Додайте вичавлений часник. Потім вміст сковорідки додайте в каструлю з салатом.

      6. Розкладіть салат по банках та ще раз простерилізуйте. Після цього закатайте кришками.

      Читайте також: Салати на зиму з баклажанів: прості рецепти приготування

      Салат з капусти та буряком на зиму

      Салати на зиму з капусти: рецепти приготування салаті з капусти на зиму
      Рецепт салату з капусти та буряком на зиму

      Інгредієнти:
      - капуста білокачанна – 1 кг;
      - буряк – 300 г:
      - олія – 110 мл;
      - оцет столовий – 40 мл;
      - часник – 5 зубчиків;
      - перець – 15 горошин;
      - лавровий лист – 5 шт;
      - вода – 500 мл;
      - цукор – 40 г;
      - сіль – 20 г (або більше за смаком).

      Рецепт приготування салату з капусти та буряком на зиму:

      1. У капусти зніміть кілька пошкоджених і брудних верхніх листків, качан промийте проточною водою. Капусту пошинкуйте за допомогою спеціальної терки або великим ножом поріжте на дрібні полосочки. Так само пошинкуйте і буряк. Викладіть овочі у велику й глибоку каструлю.

      2. В іншу каструлю додайте воду, сіль та цукор. Доведіть суміш до кипіння, додайте олію та оцет. Після цього зніміть з вогню.

      3. Простерилізуйте банки. На дно кожної банки покладіть лавровий лист, нарізаний часник і перець горошком. Потім викладіть у банки капусту з буряком, утрамбовуйте не дуже щільно. Залийте маринадом.

      4. Стерилізуйте консервацію 15 хвилин на середньому вогні і потім закатайте банки.

      Читайте також: Консервовані кабачки: рецепти приготування на зиму

      Салат з капусти на зиму з болгарським перцем і помідорами

      Салати на зиму з капусти: рецепти приготування салаті з капусти на зиму
      Рецепт салату з капусти на зиму з болгарським перцем і помідорами

      Інгредієнти:
      - капуста – 1 кг;
      - болгарський перець – 1 кг;
      - помідори – 1 кг;
      - ріпчаста цибуля – 1/2 кг;
      - морква – 1 кг;
      - цукор – 6 ст. л.;
      - сіль – 6 ст. л.;
      - олія – 300 мл;
      - оцет – 6 ст. л.;
      - мелена червона паприка – 1/2 ч. л.;
      - чорний мелений перець – 1 ч. л.;
      - коріандр – 1/2 ч. л.

      Рецепт приготування салату з капусти на зиму з болгарським перцем і помідорами:

      1. У капусти зніміть кілька пошкоджених і брудних верхніх листків, качан промийте проточною водою. Капусту пошинкуйте за допомогою спеціальної терки або великим ножом поріжте на дрібні полосочки. Болгарський перець наріжте смужками, помідори – кубиками, ріпчасту цибулю – півкільцями, а моркву натріть на крупній тертці.

      Читайте також: Кабачкова ікра: рецепт легкої консервації

      2. По черзі протушкуйте цибулю та болгарський перець. Потім обсмажте моркву, до неї додайте помідори і протушкуйте 5-7 хвилин.

      3. У великій каструлі змішайте цибулю, болгарський перець, моркву та помідори. Поступово додавайте капусту. По мірі того, як вона буде зменшуватись в об'ємі, додавайте іншу порцію. Робіть так, поки не поміститься вся капуста. Після цього тушкуйте ще 10-15 хвилин.

      4. Додайте сіль, цукор, спеції і олію. В самому кінці додайте оцет. Добро все перемішайте. Гарячий салат розкладіть в стерилізовані банки і закатайте кришками.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук